Penzioneri DS-a traže vraćanje penzija s kamatom

Forum penzionera DS-a pokrenuo je akciju "Pravo i pravda za penzionere" s ciljem da se poništi Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

10:57

Penzioneri DS-a traže vraćanje penzija s kamatom
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju, DS se zalaže za vraćanje penzija na nivo pre smanjenja i vraćanje svih oduzetih delova penzija, sa zakonom predviđenom kamatom, kao i usklađivanje penzija za sve penzionere sa stepenom inflacije i rastom BDP-a za protekle tri godine.

"Tim advokata DS-a tu akciju sprovodi besplatno za sve građane koji se obrate i žele da pokrenu pravni postupak za obaranje sramnog Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija. Akcija će biti sprovedena u nekoliko koraka, od zahteva PIO Fondu za izdavanje novog rešenja za penzije, do obraćanja Ustavnom sudu i Medjunarodnom sudu u Strazburu", navodi se u saopštenju.

DS je pozvao zainteresovane građane da se jave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: