"Do Požege auto-put sigurno, za dalje ne obećavam"

Ministarka Zorana Mihajlović njavila je da će do kraja novembra biti završen deo Koridora 11 od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 kilometra autoputa.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

14:05

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je kazala da će sa kineskom kompanijom CCCC biti nastavljeni razgovori za gradnju deonice Koridora 11 Preljina - Požega, za koju je potpisan momorandum u Kini.

Kako je navela, za tu deonicu bi trebalo da budu potpisani komercijalni i ugovor o finansiranju u novembru u Budimpešti na sastanku Kine sa 16 evropskih zemalja.

"Nadam se da ćemo početi radove 1. marta 2018. godine. Za ostatak od Požege do granice sa Crnom Gorom vodićemo razgovore i ne mogu da obećam da ćemo u novembru 2017. potpisati komercijalni ugovor zato što je vrednost te deonice veoma visoka, procenjuje se blizu dve milijarde evra. Mi nismo zemlja koja može ovog trenutka da razmišlja o takvoj vrsti zaduženja, ali do Požege sigurno", naglasila je Mihajlović.

"Trenutno se na svim gradilištima u Srbiji, na koridoru 10 i 11 izvode gradjevinski radovi. Mi ćemo skoro svaki drugi dan biti na nekom od gradilištima u Srbiji da bi proverili da li je sve u redu i da bismo pomogli ukoliko postoji bilo kakav problem", rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: