Srbija

Četvrtak, 27.04.2017.

09:36

Svi bi da budu šefovi Pošte, izbegavaju Koridore

Za mesto direktora u 23 javna preduzeća nadmeće se oko 180 kandidata, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Izvor: RTS, Tanjug

Svi bi da budu šefovi Pošte, izbegavaju Koridore
(Foto: Thinkstock.com)

Povodom najave ministra privrede Gorana Kneževića da će narednih dana biti imenovani direktori nekoliko javnih preduzeća, RTS navodi da najviše - 26 kandidata - želi u fotelju direktora "Pošte Srbije".

Na čelnu poziciju EPS-a prijavilo se 10 kandidata, dok za mesto prvog čoveka "Elektromreže Srbije" konkuriše devet, a više od polovine njih je iz redova zaposlenih u tom preduzeću.

Među najprimamljivijim funkcijama je i direktor "Nacionalnog parka", kaže RTS i dodaje da o tome ko će biti izabran odlučuje komisija Vlade.

Prema podacima do kojih je RTS došao, mimo očekivanja, nema velikog interesovanja za firme poput "Koridora Srbije" ili "Emisione tehnike".

Čak je i za čelnu poziciju "Srbijagasa", stiglo svega nekoliko prijava, među njima i aktuelnog direktora Dušan Bajatovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

10 h

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

5 h

Podeli: