"Svima veće plate, a da povećaju i privatnici"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će plate ove godine biti povećane svima u javnom sekotru, pa i javnoj administraciji, kao i penzionerima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

10:57

Foto: Tanjug

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da je stanje u javnim finansijama toliko dobro da MMF nema nijednu zamerku na njih, što se, kako je naveo, nikada nije dogodilo i da ima prostora za povećanje primanja.

“Projektovan je bio deficit u prva dva meseca ove godine od 27 milijardi dinara, a mi ćemo na kraju februara imati suficit od pet ili šest milijardi dinara, što znači da smo umesto minusa od 240 miliona evra doći na 40 miliona evra plusa”, kazao je Vučić.

On je ponovio da je uslov za bolji život povećanje izvoza, veće investicije i veća potrošnja i da je ključno da radimo na podizanju privatnog sektora.

“Dobar deo medija zanima šta ćemo da uradimo u javnom sektoru. Naš je cilj pre svega da jačamo privatrni sektor, oni moraju da podižu platu a ne da bude san da se zaposlimo u javnom sektoru”, kazao je premijer.

Vučić je kazao i da se kao problem pokazuje to da nismo u stanju da potrošimo novac koji je namenjen za kapitalne investicije, nego smo, kako je dodao, sposobni samo da trošimo za potrošnju.

“Za kapitalne investicije izdvojili smo tri milijarde evra a potrošili smo milijardu. Nismo u stanju ni da potrošimo novac koji smo odvojili. Znamo da trošimo samo za potrošnju”, kazao je Vučić.

“Jedino sam ljut kada vidim da svi traže od države daj daj daj, umesto da se država meša sve manje. Niko neće u našoj zemlji da priča o tome da se razvija privatni sektor”, kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: