Sindikati Aerodroma: Radnici obmanuti

Sindikati Aerodroma tvrde da im obećanje nije ispunjeno. "Nikola Tesla": Rešavamo status zaposlenih

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.02.2017.

20:32

Sindikati Aerodroma: Radnici obmanuti
Foto: Tanjug

Četiri sindikata kompanije Aerodroma Nikola Tesla saopštila su da je grupi od 200 zaposlenih u toj kompaniji prodžen ugovor na određeno vreme, umesto da, kako je obećano, dobiju ugovore na neodređeno vreme.

Oni u saopštenju navode da su zaposleni dobili ugovore na određeno vreme do dolaska koncesionara, i tvrde da time obećanje ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović nije ispunjeno.

Aerodrom: Neprekidno radimo na rešavanju statusa zaposlenih P

Povodom najave mirnog protesta sindikata, AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd je saopštio da kontinuirano već duže vreme rešava nasleđeni problem dela zaposlenih, koji su godinama, čak i po 15 godina, angažovani preko agencija na specifičnim poslovima.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, usled povećanog obima posla, redovno podnosi zahteve Komisiji za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava Vlade Republike Srbije, i na zakonski propisan način, kontinuirano pribavlja saglasnosti za svako povećanje broja zaposlenih i radno angažovanih lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: