Evo koje promene čekaju Beograd u 2017.

Beograd nikada nije bio bliži izgradnji metroa, a u 2017. radiće se na završetku projekta i studije izvodljivosti, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2016.

11:57

Evo koje promene čekaju Beograd u 2017.
Foto: Thinkstock

Mali je na sednici Skupštine grada na čijem je dnevnom redu i Predlog budžeta za 2017. rekao da se brzo očekuje odluka o organizaciji Gradske direkcije kako bi se još više investiralo u narednoj godini.

Prema njegovim rečima, sledeće godine se očekuju radovi i završetak rekonstrukcije Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove ulice, takođe zavrsiće se projekat povezivanja Mosta na Adi sa Tošinim bunarom, a biće završene i pristupne saobraćajnice za stanicu Prokop.

Govoreći o investicijama, Mali kaže da će u 2017. biti započeti radovi u bloku 42 za izgradnju nove autobuske stanice, a radiće se i na završetku projekta i fizibiliti studije za izgradnju metroa.

Navodeći da je ove godine izgrađeno 109 kilometara nove vodovodne mreže, Mali je istakao da će se sa tim nastaviti i naredne godine.

To su samo investicije koje će grad raditi, tu ne računam investicije koje ća raditi gradska preduzeća, nabavka 40 novih autobusa, kontejner , novih kamiona za zimsku službu…”, rekao je gradonačelnik.

Kako kaže, neće se više investirati u “propale projekte”, poput podzemnih kontenjera nego u ono od čega građani imaju koristi.

Kada je reč o socijalnim davanjima, Mali je podsetio da je gradska vlast nasledila dug iz 2013. godine u iznosu od 14 milijardi dinara, podsetivši da se zbog lošeg planiranja budžeta dugovalo trudnicama, socijalnim ustanovama…

Mali je istakao da je gradska uprava ove godine vratila poslednjih 4,6 milijardi dinara duga iz oblasti socijalne zaštite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: