Nemci pomogli, Jagodinci se greju 8 dana ranije

Javno preduzeće Toplana Jagodina zbog niskih temperatura počela je ujutru i uveče grejanje 5.600 korisnika daljinskog grejanja u ovom gradu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 09.10.2016.

13:06

Nemci pomogli, Jagodinci se greju 8 dana ranije
Foto: Thinkstock

Grejanje je počelo osam dana pre zvaničnog početka sezone grejanja u Srbiji.

Grejanje je počelo 7. oktobra, ujutru i uveče, posle završenih toplih proba, rečeno je Tanjugu u Toplani.

Direktorica Toplane Nadežda Marković - Purić izjavila je ranije, ovog meseca, Tanjugu, da korisnici daljinskog grejanja u Jagodini, ove zime "mogu očekivati kvalitetnije grejanje i bez povećanja cene".

Zahvaljujući danaciji Vlade Nemačke preko KFW banke od 1.181 milona evra, gasovodna mreža u gradu je gotovo u celosti rekonstruisana.

"Ove godine obavljen je remont u glavnoj Toplani, i to je ono što je najbitnije, i urađen remont 49 podstanica, koje su kompletno rekonstruisane, što je garancija da ćemo imati kvalitetno i dobro grejanje ove sezone", rekla je Marković - Purić.

Obavljena je i rekonstrukcija toplovoda, kompletna zamena, za bivši Obrazovni centar i Osnovnu školu "Milan Mijalković", koja je takođe veoma bitna jer je prošlih godina na toj lokaciji bilo desetak i više proboja tokom zime, dodala je ona.

Marković - Purić je istakla da ne očekujhe pvećanje cene grejanja koja je sada 96,62 dinara po kvadratnom metru za fizička lica i 241,47 dinara za pravna lica.

Osim stambenih objekata Toplana u Jagodini greje administrativni centar grada, školske, predškolske i socijalne ustanove, poslovni prostor firmi, ukupno 3.717.369 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

23 h

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

16 h

Podeli: