Turci otvaraju fabriku, traže 1.000 radnika

U Skupštini opštine Ćuprija biće potpisan ugovor s kompanijom ČM Gižim moda iz Turske o otvaranju fabrike te firme u Ćupriji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2016.

18:48

Turci otvaraju fabriku, traže 1.000 radnika
Foto: Thinkstock

Ugovor će biti potpisan sutra, u četvrtak, a kako je planirano, za tri godine će ova fabrika zaposliti 1.000 radnika.

Potpisivanje ugovora zakazano je za 12 sati, saopštila je Služba za odnose s javnošću Skupštine opštine.

ČM moda je porodična kompanija, osnovana pre 25 godina, specijalizovana za proizvodnju tkane odeće i odeće mekog tkanja, orijentisana ka globalnom tržištu posebno Velike Britanije i Evrope.

Prema dogovoru predsednika opštine Ćuprija Ninoslava Erića i direktora ČM moda Burak Glipa Akurta, fabrika će raditi u delu bivšeg Grafičkog preduzeća "Mladost" koji je opština kupila iz stečaja na javnom nadmetanju zarad zapošljavanja građana Ćuprije.

Turci u ovu fabriku ulažu oko milion evra.

Pre dva meseca Turci su, preko Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini, organizovali konkurs za 250 radnika, krojača, šivača, koji će raditi u ovoj fabrici.

Na konkurs se javio veliki broj radnika iz Ćuprije i drugih opština Pomoravskog okruga, ali i iz Beograda, Niša, Kragujevca, izjavila je Tanjugu Jadranka Đorđević iz Saveta za zapošljavanje opštine Ćuprija.

Bilo je zaista veliko interesovanje radnika, istakla je ona i napomenula da je konkurs završen 7. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: