Niš pregovara sa 3 giganta, posao za 4.000

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da su pri kraju pregovori sa tri velika strana investitora koji bi u Nišu mogli da zaposle između 3.500 i 4.000 ljudi.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

14:49

Niš pregovara sa 3 giganta, posao za 4.000
Foto: Thinkstock

"Jedna od tih kompanija je iz oblasti kompjuterske tehnike, a dve su iz auto-moto industrije", istakao je Perišić na konferenciji za novinare održanoj posle sednice Gradskog veća.

On je naglasio da još ne može da kaže o kojim kompanijama je reč, niti iz kojih zemalja dolaze.

"Verovatno će imena moći da budu objavljena u prvim nedeljama jula. Pregovori su u završnoj fazi, ali verujem da se i u tim kompanijama čeka formiranje nove Vlade Srbije i donšenje konačnih odluka", izjavio je Perišić.

Prema njegovim rečima novi investitori mogli bi da se smeste na prostoru od 15 hektara nasuprot Kazneno-ppravnog zavoda.

"Reč o je o zemljištu čiji je vlasnik Republika. Privodimo kraju dogovore o ustupanju prava korišćenja tog zemljišta", podvukao je Perišić.

Osim dolaska novih investitora, rekao je Perišić, dobra vest je i to što je Evropska komisija ovih dana odobrila gradu 56 miliona evra za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

"Sledeći korak je raspisivanje međunarodnog tendera za izbor izvođača radova. Na pripremi tendera će raditi radna grupa koju smo već formirali i ministarstvo u čijoj će nadležnosti biti zaštita životne sredine", naglasio je Perišić.

On je istakao da tender za izbor firme koja će graditi regionalni centar za upravljanje otpadom "Keleš" nije propao, ali se ne odvija onako kako je planirano.

"Uslovi koje smo mi postavili investitorima oni nisu hteli da prihvate, a ja nisam mogao da građanima nametnem uslove koji su nerealni i koji bi im predstavljali preveliki finansijski teret", rekao je Perišić.

Prema njegovim rečima pregovori sa kompanijama koje su zainteresovane za gradnju "Keleša" još traju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: