Udovički: Do posla po novim kriterijumima

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički očekuje da se razrade kriterijumi i "relaksira" mogućnost zapošljavanja u lokalnim samoupravama.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

15:42

Udovički: Do posla po novim kriterijumima
Foto: Tanjug

Kako je istakla, u njima je očigledan manjak zaposlenih, ali je dodala i da je to zadatak za novu vladu.

Ona je, u Čačku, gde je posetila Gradsku upravu, rekla da je važno da celokupna uprava može da radi dobro, efikasno i da obavlja svoje zadatke, te da očekuje da lokalne samouprave koje su imale velike odlive zaposlenih imaju mogućnsot da zaposle nove ljude.

"Međutim, to mora pažljivo da se razradi, pre svega u okviru nove vlade", rekla je Udovički odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je podsetila da je država morala da bude vrlo oprezna u periodu primene odluke o maksimalnom broju zaposlenih, te da se u dogovoru sa MMF-om održalo zamrzavanje zaposlenih, paralelno sa smanjivanjem broja tamo gde je bilo potrebno.

"Moraćemo i dalje da budemo oprezni, jer zadatak za smanjenje broja zaposlenih je veliki, a želimo da otpuštanja bude što manje", rekla je Udovički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: