FAP će praviti oklopna vozila za egipatsku vojsku?

Posle štrajkova, straha od stečaja, masovnog napuštanja preduzeća, konačno i jedna optimistična vest za FAP - na pomolu unosan posao u Africi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2016.

10:10

FAP će praviti oklopna vozila za egipatsku vojsku?
Foto: Tanjug

Kako piše Blic u današnjem štampanom izdanju, egipatskoj kompaniji "Kader", koja je pandan našem SDPR-u, FAP je nedavno isporučio uzorak šasije koja tamošnjoj vojsci treba za oklopna borbena vozila u pustinjskim uslovima ratovanja.

“Šasija je uspešno prošla prve probe. Slede dodatni testovi u pustinji, a za mesec dana očekujemo dobre vesti. U Kaderu kažu da su veliki izgledi da ugovorimo posao”, kaže Ranko Vuković, generalni direktor FAP.

Egipćani su zainteresovani za kupovinu 250 šasija, s tim što bi 88 bilo isporučeno za godinu dana, a prva isporuka bila bi vredna 10 miliona evra, piše list.

Korak ka još jednom izvoznom poslu očekuje se danas, kada bi na pregovore u Priboj trebalo da doputuje Danijel Miler iz nemačke kompanije Vagon, koja proizvodi kabine za Mercedes ovekamione.

“Privodimo kraju i 10 kamiona za Vojsku Srbije, od koje očekujemo nove psolove”, objašnajva Vuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: