Vučić: SR Technics se doselio u BG, plata 1.000 €

Kompanija SR Technics trenutno zapošljava 120 ljudi, a plate su duplo veće od proseka u Srbiji, oko 1.000 evra, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

15:12

Vučić: SR Technics se doselio u BG, plata 1.000 €
(Foto: Thinkstock.com)

Vučić je posetio kompaniju SR Technics, koja se bavi remontom putničkih aviona, i poručio da je Srbiji potrebno više kompanija koje će zapošljavati mlade i stručne ljude.

Premijer je istovremeno poručio stranim investitorima da svoj posao prebace u Srbiju, jer će više zarađivati, a dobiti kvalitetne radnike.

"Što više ovakvih kompanija poput SR Technics bude u našoj zemlji, to ćemo mi brže menjati sistem obrazovanja i Srbija će postati bogatija zemlja", rekao je Vučić prilikom posete toj kompaniji.

"SR Technics" je jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona, sposobna da održava većinu Erbas i Boing letelica, a preseljava se iz Ciriha u Beograd.

Vučić je podsetio da fabrika trenutno zapošljava 120 ljudi, da će do kraja godine imati 220 zaposlenih, a u 2017. godini još 50, da je 80 odsto radnika mladi ljudi do 40 godina a da su plate duplo veće od proseka u Srbiji, oko 1.000 evra.

On je rekao da se nada da će ta kompanija, osim administativnog centra, u Srbiji proširiti i posao, te da bi Srbiji mnogo značilo kad bi mogla da održava uskotrupne avione, jer bi to bio možda i ključni posao u ovom trenutku, koji bi Srbiji doneo prihod možda i veći od onog koji donosi Er Srbija.

"To je za našu zemlju velika stvar", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je dobro što će ta kompanija pokušati u Srbiju da vrati stručne ljude koji su otišli, te da su ambicije u vezi sa tom firmom mnogo veće ood 270 zaposlenih, ali da ni to nije malo, s obzirom na plate koje imaju.

On je zahvalio zaposlenima jer su poakzali da Srbija ima mlade i talentovane ljude, a čelnicima kompanije poručio da će uvek imati podršku vlade, koja će se ponašati ozbiljno i odgovorno.

SR Technics je jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona, sposobna da održava većinu Erbas i Boing letelica. Zapošljava oko 3.300 radnika širom sveta koji servisiraju oko 1.050 aviona.

Svoju administraciju počela je da seli iz Ciriha u Beograd početkom prošle godine kada je i zvanično počeo s radom centar poslovnih procesa te kompanije.

Sedište SR Technics-a je na aerodromu u Cirihu, a ta kompanija ima ispostave u Ženevi, Irskoj, Malti, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Australiji i Maleziji, dok su prodajne prostorije na Floridi, Mumbaju, Singapuru, Sidneju i Šangaju, a trening centre u Cirihu i Abu Dabiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: