Akcije Alfa Plama eksplodirale

Vranjski Alfa plam objavio je devetomesečne rezultate koji pokazuju nastavak trenda rasta prodaje tog proizvođača peći i štednjaka sa juga Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2015.

11:44

Default images
Foto: Thinkstock

Alfa je u prvih devet meseci ostvarila poslovni prihod od 3,6 milijardi dinara što je za petinu više u odnosu na isti period prošle godine dok je neto dobit ostala na istom nivou od 566 miliona dinara.

U periodu januar-septembar, Alfa je ostvarila izvoz od 17,2 miliona evra što je rast od 3,6 odsto, dok je prodaja na domaćem tržištu skočila 35,1 odsto na 1,2 milijarde dinara.

Osnovna izvozna tržišta Alfa plama su bivše jugoslovenske republike (BiH, Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska), Bugarska, Rumunija, Nemačka, Italija, Španija i Austrija.

Uprkos snažnom rastu prodaje, Alfa je zabeležila stagnaciju krajnjeg rezultata usled povećanih poslovnih rashoda na ime smanjenja zaliha u trećem kvartalu tokom kojeg je dobit opala sa prošlogodišnjih 374,5 miliona na nepunih 216 miliona dinara.

Akcije Alfa plama, koji posluje pod kontrolom beogradske Alco grupe, na današnjem trgovanju stigle su do novog višegodišnjeg maksimuma od 30.000 dinara, a od početka godine beleže rast vrednosti od 57,5 odsto. Trenutna tržišna vrednost kompanije iznosi 5,2 milijarde dinara (43,6 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: