Koridor 10 "okupirali" radnici i mašine

Na ulazu u Železničku stanicu Ćuprija počeli su radove na povezivanju dvokolosečne pruge Gilje - Ćuprija - Paraćin.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2015.

10:44

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Radovi su počeli nakon demontaže starog koloseka, radnici i stručnjaci Građevinskog inženjerskog preduzeća "Konstruktor" iz Beograda,

Reč je o konekciji levog koloseka u dužini 100 metara i desnog u dužini 70 metara, izjavio je inženjer "Konstruktora" na gradilištu Stefan Pavlović.

Očekujemo za oko desetak dana potpuni završetak građevinskih radova na pruzi, koji podrazumevaju izradu donjeg i gornjeg sloja ovde i u Gilju, istakao je Pavlović, koji je i šef gradilišta.

"Ovo su završni radovi", rekao je Pavlović i dodao da graditeljima pruge na ruku ide veoma lepo vreme.

"Konstruktor" je podizvođač radova Italijanske kompanije "Italijana Construzioni CAF", koja gradi novu dvokolosečnu prugu Gilje-Chuprija-Paraćin.

Na pruzi je puno radnika i mašina preduzeća iz Srbije i Italije, uporedo vrši se demontaža starog koloseka i instalacija i postavlja nova.

Želaznička stanica u Ćupriji, kroz koju ne prolazi nova dvokolosečna pruga, gotovo je zatrpana starim demontiranim šinama, ali i novim materijalima.

Nova dvokolosečna pruga Gilje-Ćurije-Paraćin, na "koridoru 10", duga je 10,5 kilomatara, projektova za brzine do 167 kilomatara na sat i planirano je da bude puštena u saobraćaj ovog meseca.

Jedan, levi kolosek, ove pruge, od Jagodine do Ćuprije, je već u saobraćaju od 9. oktobra.

Izgradnja ove deonice pruge, sa novim železničkim mostom na Velikoj Moravi, finansira se kreditom Evropska investiciona banka u iznosu 16,2 miliona evra, a investitor je Železnica Srbije.

Kontaktnu električnu mrežu i signalne urađaje na pruzi izvodi Kompanija "Simens".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: