Šok radnika: Umesto plata dobili - zlato

Radnici Zlatare Majdanpek neprijatno su se iznenadili kada su umesto plata dobili zlato, kaže jedna od radnica.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2015.

11:40

Default images
Foto: Thinkstock

"Umesto deset plata koliko nam je firma bila dužna dobili smo zlato. Neko je dobio zlatne dukate a neko je dobio lomljeno zlato”, navela je ona u pismu medijima.

“Ja ne znam kako su nam tačno računali ali znam da sam za deset plata koliko mi je firma bila dužna, dobila zlato koje mogu da prodam za 60.000 ili za 100.000 pa ispada da sam ceo mesec radila za 10 000 dinara i plus nisam dobila novac nego zlatnike”, kaže ona.

Ipak, ta radnica smatra da takav potez poslovodstva nije fer i da su radnici zakinuti i traži da se ceo slučaj ispita.

Agencija za privatizaciju raspisala je pre nekoliko meseci poziv za prodaju Industrije za preradu metala d.o.o. Majdanpek u okviru koga posluje i Zlatara Majdanpek, ali je postupak prikupljanja ponuda javnim nadmetanjem obustavljen jer nije bilo zainteresovanih i preduzeće nije ni stavljeno na prodaju.

Početna cena bila je nešto niža od tri miliona evra.

Novi javni poziv za prodaju raspisan je 12. septembra, a početna cena je prepolovljena

Prema podacima Agencije za privatizaciju na kraju 2013. godine, preduzeće ima 323 zaposlena, negativni kapital je nešto manji od 2,5 milijarde dinara, a vrednost imovine je procenjena na oko pola milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

20 h

Podeli: