Oružari: Neizdrživo je dalje kažnjavanje

Sindikati šest fabrika namenske industrije traže od Vlade Srbije da budu izuzeti iz odluke o umanjenju zarada, saopštio je taj sindikat.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

14:32

Default images
Foto: Tanjug

"Neodrživo je dalje finansijsko kažnjavanje radnika koji svakodnevno u teškim, opasnim i rizičnim uslovima stvaraju nov proizvod, koji je gotovo potpuno izvozno orjentisan", navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Zajedničko saopštenje su potpisali sindikati fabrika "Prva iskra" iz Bariča, "Prvi partizan" iz Užica, "Milan Blagojevih" iz Lučana, "Krušik" iz Valjeva, "Sloboda" iz Ccačka i "Zastava oružje" iz Kragujevca.

Socijalno ekonomski status radnika tih fabrika se pogoršava jer, pored umanjenja zarada, svakodnevno poskupljuju proizvodi opšte potrošenje, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da su ti radnici do sada od svojih zarada u budžet Srbije izdvojili više od 200 miliona dinara, čime su dali značajan doprinos sprovođenju ekonomskih reformi.

"Sindikati, koji štite interese oko 7.000 radnika traže od vlade i resornog ministarstva da radnike proizvodnih fabrika, koje su u većinskom državnom vlasništvu, izuzmu iz odluke o umanjenju zarada i da se plate zaposlenih vrate na pređašnji nivo", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: