Sa Lida za jedan dan odneto 110 tona smeća

Na inicijativu opštine Zemun i građana, "Beokom" je zajedno sa javnim komunalnim preduzećima počeo uređenje Zemunskog keja i prilaza plaži Lido.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

15:58

Default images
Foto: B92

Radove na uređenju obišao je gradski manadžer Goran Vesić, a direktor „Beokoma” Darko Glavaš za Beoinfo je rekao da se akcija organizuje kao nastavak sređivanja grada, koje je počelo još na proleće.

"Prilaz plaži bio je veoma zapušten, takoreći prepušten sebi. Ekipe „Gradske čistoće”, „Zelenila – Beograd” i „Beogradskih elektrana” započeli su sređivanje i samo tokom jučerašnjeg dana sa terena je odneto oko 110 tona rastinja, naplavine, granjevine i smeća", kaže Glavaš.

On je dodao da je angažovano je 25 radnika sa opremom i pet vozila. "Akcija se nastavlja, a u posao će se uključiti i druga komunalna preduzeća, te ćemo se polako pomerati ka Gardošu kako bi se čitav prostor uredio", objašnjava on.

Glavaš ocenjuje da je sada pogled na jednu od najlepših plaža na Dunavu znatno bolji i pozvao građane da pomognu u nastojanjima grada da se obale reka urede.

Lido je ovog leta ponovo dostupan i sa kopna pošto je vojska ponovo postavila pontonski most a ulaz i boravak na njemu je potpuno besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: