Vulin: 9 Srba u CG? Nešto nije u redu

Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je u Crnoj Gori prošle godine bilo zaposleno više od deset hiljada Srba, ali preko državnih službi svega njih devet.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

16:47

Default images
Foto: Tanjug

Vulin se danas u Podgorici sastao s crnogorskom ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević, s ministrom zdravlja Budimirom Šegrtom i miinistrom finansija Radojem Žugićem.

Posle razgovora Vulin je novinarima kazao da je s crnogorskom koleginicom razgovarao o mogućnostima većeg zapošljavanja radnika iz Srbije u Crnoj Gori. On je rekao da zanemarljiv broj onih koji su se u dve države zaposlili preko nacionalnih službi za zapošljavanje ukazuje na to da "nešto nije u redu", te se na tome mora raditi.

Crna Gora je prošle sedmice suspendovala primenu zakona koji prioritet pri zapošljavanju daje domaćoj radnoj snazi, iako je lider u regionu po broju sezonaca.

U šest zemalja regiona prošle godine je strancima izdato 57.500 dozvola za rad, od čega 31.000 u Crnoj Gori.

Vulin i Kovačevič su najavili potpisivanje sporazuma o pitanjima vojnih penzionera i o smeštaju "odgovarajućih osoba u odgovarajuće institucije" na prostoru Srbije.

"Postoje osobe za čiju njegu i brigu je potrebno obezbediti izvesne institucije, čiji kapacitet nije moguće pronaći u Crnoj Gori", rekao je Vulin.

Istakao je da su se dogovorili o jačanju saradnje fondova penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije i Crne Gore.

"Potpisaće se odgovarajući sporazumi, koji će omogućiti odgovarajuću razmenu podataka", dodao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: