Lavrov Francuzima: Vratite novac

Spoljnopolitički aspekti u situaciji s "mistralima“ odavno su razjašnjeni, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom posete Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

16:12

Default images
Foto: Tanjug/AP

"Kako je naš predsednik (Vladimir Putin) rekao: Vratite novac“, izjavio je Lavrov.

Princip "roba ili novac“ bio je ugovoren tokom susreta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i francuskog lidera Fransoe Olanda, izjavio je u petak portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Moskva se u vezi s "mistralima“ pridržava principa "roba ili novac“, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

List "Komersant“ objavio je, pozivajući se na izvore iz vojno-tehničke saradnje, da je Francuska ruskoj strani predala svoje predloge za raskid ugovora. Predlozi podrazumevaju vraćanje Ruskoj Federaciji oko 785 miliona evra, koje ona može da dobije tek pošto ruska vlada izda pisanu dozvolu za prodaju brodova trećoj strani bez rezervacije, piše list.

"Princip je ovakav: ili roba, ili novac. Taj princip je zacrtan na pomenutom sastanku (predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i francuskog predsednika Fransoe Olanda u Jerevanu)“, rekao je Peskov novinarima.

"Moskva je spremna i na jedno i na drugo: na robu ili na novac“, precizirao je Peskov, ali nije komentarisao kolika bi bila novčana kompenzacija.

"Te detalje nikako neću da komentarišem“, naveo je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: