"Nova agencija za veću efikasnost"

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da će novim zakonom o ulaganjima biti izjednačeni domaći i strani investitori po pitanju podsticaja.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2015.

12:03

Default images
Foto: Tanjug

"Svi domaći peduzetnici će imati identična prava kao i strani investitori. Želimo da zaštitimo i domaće privrednike", rekao je Sertić.

Prema njegovim rečima SIEPA i Nacionalna agencija za regionalni razvoj će biti ugašene, a formiraće se Razvojna agencija Srbije. Nova agencija funcionisaće na profesionalan način i uz korporativno upravljanje biće na usluzi i kompanijama i lokalnoj samoupravi, rekao je ministar.

Takođe, biće formirane investicione kancelarije kojima će rukovoditi gradonačelnici i predsednici opština, a direktno će odgovarati republičkom savetu za ekonomiju.

"Imaćemo kanal u kojem ćemo u svakoj opštini tačno znati ko je za šta zadužen. Svaki predsednik opštine će znati koga u republici da zove, ko je osoba zadužena za projekte koji se rade na njegovoj opštini", rekao je Sertić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: