Sa Stanforda u Er Srbiju, MK, Deltu

Studenti Univerziteta Stanford izabrali su da posete Srbiju ne samo zbog novih saznanja, već i kao dobro mesto za razvoj karijere i priliku za investiranje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

10:40

Default images
Foto: Air Serbia

Avio-kompanija Er Srbija ugostila je 30 studenata MBA programa Škole za postdiplomske poslovne studije Univerziteta Stanford jedne od najprestižnijih poslovnih škola na svetu.

Kako je saopšteno iz Er Srbije, oni su obišli novu upravnu zgradu i sastali se sa generalnim direktorom Danetom Kondićem.

Poseta je deo studentskog programa obilaska zemalja regiona i Srbije, u kojoj će provesti nekoliko dana.

Cilj putovanja je da se studenti i profesori Škole za postdiplomske poslovne studije Univerziteta Stanford upoznaju sa privredom, organizacijom društva i kulturom, procesom ekonomske i tržišne tranzicije zemlje, ulogama privatnih, državnih i stranih i domaćih institucija, i mogućnostima za ekonomski i politički razvoj.

Učesnici putovanja su izabrali da posete Srbiju i region ne samo zbog prilike da steknu nova saznanja, na svom putu da postanu globalni lideri, već i kao dobro mesto za budući razvoj karijere i priliku za investiranje.

Tokom sastanka, studenti su imali priliku da u otvorenom dijalogu razmene ideje, znanja i iskustva sa predstavnicima Er Srbije.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je izjavio da je bilo zadovoljstvo ugostiti ovu grupu istaknutih svetskih lidera budućnosti.

"Er Srbija je prešla dug put od kada je počela sa radom pre nešto više od godinu dana i vrlo smo ponosni što već možemo da poslužimo kao primer toga šta sve može da se postigne ako se sledi ispravan poslovni model, prava strategija i upravljačka struktura", rekao je Kondić.

"Uvek smo spremni da podelimo naše iskustvo i znanje sa mladim generacijama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, nadajući se da iz njega mogu nešto da nauče i imaju koristi od toga. Zahvalni smo na prilici da okupimo mlade ljude tako raznovrsnog porekla, koji sa sobom nose različita iskustva i da i mi, kao organizacija, imamo koristi od razmene mišljenja i ideja“, rekao je Kondić.

Er Srbija je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije 26. oktobra 2013.

Kompanija leti do više od 40 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog međunarodnog aerodroma “Nikola Tesla Beograd”.

Kostić podelio iskustva sa najboljim studentima na svetu

Foto: MK Group
Kompanija MK Group, na čelu sa Miodragom Kostićem, takođe je ugostila je MBA studente Univerziteta Stanford u SAD. Miodrag Kostić, predsednik kompanije podelio je svoja znanja ali i otkrio studentima neke od tajni uspeha jedne od najboljih domaćih kompanija.

"Zadovoljstvo je ugostiti studente jednog od najboljih svetskih univerziteta, a posebno mi je drago što su odabrali MK Group među kompanijama koje će posetiti, jer to potvrđuje da se uspeh naše kompanije prepoznaje i u svetu i da predstavlja model dobre prakse. MK Group se uvek rado odazove pozivima kada je u pitanju razmena iskustva posebno sa mladim i obrazovanim ljudima, koji mogu predstavljati potencijal svake kompanije," izjavio je povodom posete Miodrag
Kostić, predsednik MK Group.

Delta predstavila svoju praksu studentima sa Stanforda

Foto: Delta holding
Studenti Stanforda posetili su i Delta Holding, gde su se kroz predavanje i tematske radionice upoznali sa rukovodstvom i načinom rada kompanije.

Delta je jedna od kompanija u regionu koju su studenti Stanforda posetili na svom studijskom putovanju, a cilj je da se kroz susret sa najznačajnim privrednim subjektima u Srbiji i Hrvatskoj upoznaju sa ekonomijom, organizacijom društva i kulturom dveju zemalja.

Teme koje su naročito interesovale studente ove prestižne škole su istorijat, razvoj, strategija i organizacija Delta Holdinga, geopolitički aspekt poslovanja, tranzicija na tržišnu ekonomiju i mogućnosti ekonomskog razvoja.

Stanford Graduate School of Business je, prema časopisu Forbes, najbolja MBA poslovna školu na svetu, a članovi delegacije sticali su radno iskustvo u kompanijama Google, McKinsey, IBM, Unilever, Visa, Kimberly-Clark itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: