Bozaj: Halk preuzima Čačansku banku

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj rekao je da investitori iz njegove zemlje žele da ulažu u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2015.

16:47

Default images
Foto: Freeimages.com

Bozaj je najavio da će uskoro turska banka Halk potpisati ugovor o preuzimanju Čačanske banke.

Bozaj je posle razgovora s gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, kazao da želi da se brže razvijaju odnosi Turske i Srbije, naročito u privredi.

"Kragujevac ima izuzetan potencijal, ne samo industrijski već i poljoprivredni i tekstilni. Odazvao sam se na poziv gradonačelnika kako bih video kakve su mogućnosti za saradnju", rekao je Bozaj, prenosi sajt gradske uprave www.kragujevac.rs.

Rad turske banke u Srbiji, po njegovim rečima, omogućiće povoljne kredite i ohrabriti mala i srednja preduzeća da investiraju.

"Kragujevac kao privredni centar u kojem posluje italijanski Fijat, svakako teži razvoju i drugih sektora za koje je Turska zainteresovana. Širok je spektar saradnje, i ova poseta bi mogla da bude prvi korak u tom smislu", rekao je Bozaj.

Gradinačelnik Nikolić je rekao da su predstavnicima Turske predstavljene mogućnosti ulaganja u preduzeća koja su u procesu restrukturiranja i privatizacije, kao i za poslovanje u budućoj industrijskoj zoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: