Posle tenkova - novi asfalt

Parada je prošla, a za njom su, osim srca preplavljenih ponosom, ostala i oštećenja na ulicama.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 19.10.2014.

15:47

Default images

"Gusenice" su ostavile traga na asfaltu u Bulevaru Nikole Tesle, a pod točkovima vojnih vozila i vojničkim čizmama 30 ešelona koji su tukli strojevi korak, kao gumicom obrisana, nestala je i horizontalna signalizacija.

Predstoji sređivanje. Za mnoge, osećanje časti i ponosa koje ih je ispunilo gledajući paradu nema cenu, pa ipak, priprema, a zatim vraćanje saobraćajnica u pređašnje stanje - mora da se plati.

Kao što su uoči defilea ukrstili mašine i alate, i za noć uspeli da pripreme teren, ekipe gradskih komunalnih preduzeća su prionule i na sređivanje odmah posle parade, kako bi trasa duga dva kilometra izgledala kao ranije.

"Veliki posao gradskih komunalnih preduzeća tek predstoji. Kao što su uspešno odgovorili zadatku pripreme parade, tako su sada ekipe javnih komunalnih preduzeća angažovane na vraćanju svega u normalno stanje. Na terenu su radnici „Javnog osvetljenja“, koji uklanjaju kablove i dekorativnu rasvetu, zatim „Elektroizgradnje“, „Zelenila“ i „Gradske čistoće“. Saobraćajnica se čisti i pere, a kada se zemlja osuši, i zelenilo će se dovesti u red. Posao predstoji i ekipama „Beograd puta“, koje su zasad angažovane na signalizaciji, a nakon toga će akcenat biti stavljen na popravku oštećenja na kolovozu", rekao je Darko Glavaš, direktor „Beokoma“.

Najdublji tragovi urezani su u svež asfalt po sredini Bulevara Nikole Tesle, koji je izliven umesto razdelnog ostrva između traka suprotnih smerova. Blaža oštećenja po ivici saobraćajnih traka slabo su vidljiva, ali se osećaju u vožnji, dok su bele pune i isprekidane linije, na pojedinim mestima skoro potpuno izbrisane.a

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: