Subvencije za voćare, pčelare

Skupština opštine Rekovac sredstvima iz budžeta subvencionisaće voćare, pčelare i povrtare, a konkurs za prijavljivanje traje do 15. novembra.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 12.10.2014.

11:22

Default images

Voćari, a trebaju biti registrovana poljoprivredna domaćinstva, će dobiti subvencije za sadni materijal, maksimalno po zasadu 150.000 dinara, stoji u saopštenju Fonda za razvoj poljoprivrede Rekovca.

Pčelari subvencije dobijaju za nabavku košnica, elemenata košnica i opreme (centrifuge za med topionice voska), u iznosu od 40 odsto od vrednosti nabavke.

Povrtari će subvenciju dobiti za izgradnju sekundarne mreže sistema navodnjavanja, za razvodne cevi, spojnice, kapajući okiteni, kapajuće trake, slavine, ventili, filteri... u iznosu 40 odsto od vrednostiu realizovane infesticije.

Sredstva su bespovratna, ističe Fond za razvoj poljoprivrede.

Opština Rekovac i Levač su izrazito voćarsko - vinogradarski kraj i imaju velike potencijale i prirodne resurse za veću proizvodnju, grozdja, šljiva, kupina, jagoda, a okolina manastira Kalenić bogudana za uzgoj pčela, ističu funkcioneri opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: