Privatizacija FAP-a na dobrom putu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija na dobrom putu da završi privatizaciju Fabrike automobila Priboj (FAP).

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

14:59

Default images

"Što se radnika u FAP-u tiče radimo na tome veoma vredno i imamo proceduru po Zakonu o privatizaciji i biće poštovan (Zakon) i vrlo brzo očekujem da se završi sve", kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je ocenio da radne grupe zadužene za privatizaciju tog preduzeća dobro rade i dodao da radnici FAP-a nisu imali rešenje za taj problem 20 godina.

"Nadam se da oni koji su neodgovorno pokušali da oteraju 'Sisu auto' iz Srbije nisu uspeli u tome i prema informacijama koje imam stvari dobro stoje i na dobrom smo putu", kazao je Vučić.

Vlada Srbije i finska kompanija "Sisu auto" su 30. maja u Priboju potpisale memorandum kojim je predviđeno da ta firma preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione.

Tada je najavljeno je da će, na osnovu te investicije, u septembru u FAP-u biti zaposleno prvih 200 radnika, a kasnije još 400. Memorandum su u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića potpisali ministar privrede Srbije Dušan Vujović i vlasnik finske kompanije Timo Korhonen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: