Biće Zrenjanin opet grad čarapa

Italijanska kompanija Fulgar, čiji su pogoniu zrenjaninskoj industrijskoj zoni Bagljaš, planira da proširi proizvodne kapacitete na još dva hektara zemljišta.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

10:43

Default images

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je kazao da je pismo o namerama stiglo, a da je to već drugo proširenje kapaciteta italijanskog investitora koji u Zrenjaninu posluje od 2006. godine.

"To je dokaz da su investirori zadovoljni poslovnim ambijentom u našem gradu, a to potvrđuje i činjenica da zbog pozitivnih iskustava Fulgara u naš grad dolazi još jedna italijanska kompanija", rekao je Janjić. Nameru o proširenju najavila je nedavno Mirjana Vojinović, asistent direktora u toj kompaniji, koja je istakla da je zbog pozitivnog iskustva namera da se pogoni prošire na 29.000 kvadratnih metara.

Ona je kazala da je Fulgar do sada zaposlio 170 ljudi, pre nekoliko meseci proširili su se na 6.000 kvadrata, a u planu je da se u najskorije vreme prošire na još 9.000 kvadrata i da će to stvoriti mogućnosti za zapošljavanje još najmanje tridesetak ljudi.

Fulgar se bavi prizvodnjom veštačkih vlakana i jedan je od najvećih izvoznika u Zrenjaninu. Oko 60 odsto proizvodnje namenjeno je izvozu, a ostatak se isporučuje proizvodjačima čarapa u Srbiji.

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević izjavio je da će izraelska kompanija otvoriti prvi prodajni park u tom delu Vojvodine. Ovih dana, kako je rekao, ulazi u posed zemljišta u naselju Bagljaš, a celokupna investicija je 50 miliona evra.

Izraleska kompanija koja se bavi izgradnjom šoping-molova, deset hektara zemljišta na područuju opštine Zrenjanin, na ulazu u grad iz pravca Novog Sada, stekla je u pravnom poslu sa vlasnikom - mađarskom firmom Arkadom koja je odustala od planiranog ulaganja.

Dević je naveo da se očekuje da će realizacija projekta početi za dva do tri meseca i da će ovde posao dobiti oko 250 radnika, a da će atraktivan prodajni centar biti mesto na otvorenom, sa nizom maloprodajnih objekata i brojnim pratećim sadržajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: