Krstić: Poreska kontrola na 15 dana

Ministar finansija Lazar Krstić najavio je da će nadležni organi svakog poreskog obveznika kontrolisati dva puta mesečno nakon usvajanja novih zakona.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2014.

12:12

Default images

Krstić je rekao da će se sa tom praksom početi nakon što stupi na snagu novi zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Krstić je na konferenciji koju organizuje Savet stranih investitora rekao da će dve-tri nedelje nakon usvajanja ovog zakona država krenuti u beskompromisnu borbu protiv sive ekonomije i istakao da je danas na vladi nacrt ovog zakona.

"Ovaj zakon će omogućiti mnogo fleksbilniju borbu protiv sive ekonomije, što znači da će se doneti zakonski osnov kojim će Poreska uprava biti mnogo fleksibilnija u borbi protiv sive ekonomije", rekao je Krstić.

On je precizirao i da su do sada samo oni koji su imali fakultetsku diplomu mogli da idu u kontrolu poreskih obveznika, a da će od sada veliki broj ljudi i bez visoke stručne spreme moći to da radi.

Krstić je istakao i da ovaj zakon predvidja elektronsko podnošenje prijava u svim oblicima, što će doprineti smanjenju diskrecionih prava poreskih službenika da menjaju iznose na nekim poreskim prijavama.

Pored fiskalne konsolidacije, kako je dodao, druga dva stuba reformi su reforma javnog sektora i reforma privrednog ambijenta.

Istakao je i da veliki problem predstavlja i kontrola malverzacija u bilo kom obliku i kao dokaz naveo to što budžetska inspekcija ima svega šest članova koji bi trebalo da kontrolišu budžetske rashode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: