Kontrola polovnjaka na čekanju?

Agencija za bezbednost saobraćaj zatražila je odlaganje primene pravilnika o uvozu polovnih vozila, jer je potrebno obučiti i pripremiti ljude za taj posao.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

09:07

Default images

To je izjavio direktor te ustanove Stojadin Jovanović dodajući da je pravilnik neophodan jer 50 odsto polovnih vozila koja se uvoze ne odgovara tehničkim karakteristikama.

On je na RTS-u kazao da je kontrola uvoza polovnih vozila uvedena iz dva razloga - radi zaštite kupaca i države.

Jovanović je naglasio da su građani kupovali veliki broj vozila sa tehničkim karakteristikama koje nisu odgovarale stvarnom stanju, vezanom za kilometražu ili manjom zapreminom motora. Nekada, kako je dodao, to se činilo da se obmane dzžava i plate manje dadžbine.

Kontrola uvoza polovnih vozila trebalo bi da krene da se primenjuje od 15.aprila, ukazao je on, dodajući da se na izmeni pravilnika radi.

"Ovih dana smo predložili pomeranje", naglasio je Jovanović dodajući da je potrebno obučiti i pripremiti ljude koji će se time baviti.

On je izrazio mišljenje da bi se priprema mogla pomeriti za par meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: