Srbija

Sreda, 02.04.2014.

14:57

Evo kakvi su novi računi za struju

Potrošači u Srbiji dobiće do 15. aprila račune za električnu energiju na novim obrascima, na kojima će biti navedena prosečna cena kilovat-sata.

Izvor: B92, Beta

Default images

Vršilac dužnosti direktora EPS Snabdevanja Željko Marković je rekao da to znači da će kupci sada moći da vide koliko u proseku plaćaju kilovat-sat struje.

Marković je rekao da će novi računi biti štampani sa obe strane, tako da će biti više prostora da se navedu dodatni detalji i objasne stavke da bi potrošačima bilo jasnije šta plaćaju.

"Na prvoj strani računa nalaziće se i dijagram potrošnje po mesecima u prethodnih godinu dana, tako da će kupac moći da uporedi potrošnju", rekao je on.

Marković je rekao da će biti prikazano i koliko je u procentima potrošnja veća ili manja nego u istom mesecu prethodne godine i u poređenju s prosečnom potrošnjom domaćinstva u Srbiji. Tu će biti i podaci o ukupnom iznosu koji treba da se plati i o iznosu TV pretplate.
Foto: Tanjug
"Na drugoj strani računa biće obračun i kupac će moći da detaljno vidi podatke kako je raspoređena potrošnja u procentima - viša i niža tarifa, i po zonama - plava, zelena, crvena. A novi elemenat je prosečna cena kilovat-časa", rekao je on.

Marković je rekao da će račune štampati distribucije u okviru Elektroprivrede Srbije (EPS) - kao i do sada, a da će troškovi biti malo uvećani, za dodatnu štampu.

"Mnogo veća će biti korist što ćemo sada imati novi, pregledniji račun", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: