"Srbijagas nas vuče u crveno"

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da direktor Srbijagasa nije ispunio ništa od obećanog pre tri nedelje na sastanku sa njom i ministrima finansija i privrede.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

12:48

Default images

Ministarka energetike je navela da će stoga o pitanju tog preduzeća ona i ministri Lazar Krstić i Saša Radulović morati da razgovaraju sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Mihajlović je istakla da zbog takvog ponašanja rukovodstva "Srbijagasa" čitava država ulazi "u crvenu zonu".

"Sa jedne strane, država donosi ekonomske mere koje nisu lake i koje ćemo svi osetiti, a sa druge strane, imamo poslovodstvo Srbijagasa, koje se ponaša kao da se te mere ne odnose i na njih", rekla je Mihajlović novinarima prilikom otvaranja mini hidroelektrane u Crnoj Travi.

"Zato ćemo morati, sva tri ministra da sednemo sa premijerom i da se dogovorimo koji je put Srbijagasa", istakla je Mihajlović.

Ona je dodala da se sastanak sa premijerom očekuje u narednih nekoliko dana.

Ministarka je ocenila da takvo ponašanje Srbijagasa direktno utiče na finansijsku i energetsku stabilnost države i da koči gasnu konekciju od Niša do granice sa Bugarskom.

Ocenivši da je "uspostavljen princip da novac više neće biti bacan u bunar", ministarku Mihajlović podržao je i minstar privrede Saša Radulović. "Ovo važi za sva preduzeća pa i za Srbijagas. Važi za sve", izjavio je Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: