Koga Dačić dovodi iz Nju Orleansa?

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je u razgovoru sa stranim investitorima stekao uverenje da "Friport", "Dženeral elektrik" i "Ševron" žele da ulažu u Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2013.

22:08

Default images

"Razgovarajući sa stranim investitorima pre svega sa Friportom, Ševronom, Dženeral elektrikom, stekao sam uverenje da su oni veoma zainteresovani da prošire svoje poslovanje ili da otpočnu svoje poslovanje u Srbiji", rekao je Dačić nakon obilaska Luke u Nju Orleansu.

On je dodao da će predsednik Friporta, na njegov poziv, u narednim mesecima posetiti Srbiju.

"Ono što je važno jeste da postoji mogućnost pronalaženja velikih rezervi određenih ruda i velika mogućnost eksploatacije od čega bi država imala korist", rekao je Dačić.

Kad je je reč o "Dženeral elektriku" i "Ševronu", dodao je premijer Srbije, postoji mogućnost da se i sa njima razgovara o investiranju u Srbiju.

Prema njegovim rečima, "Dženeral elektrik" je zainteresovan za kupovinu fabrike koja bi se bavila proizvodnjom lokomotiva i vagona.

"Ševron je zainteresovan za eksploataciju naftnih škriljaca. Za nas je veoma značajno da spoljnotrgovinska razmena sa SAD stalno raste", poručio je Dačić, navodeći da je ona prošle godine bila 300 miliona evra, a da je siguran da će ove biti duplo viša.

Premijer Srbije učestvovao je na otvaranju Američko-srpskog poslovnog foruma "Investiraj u Srbiju/Invest in Serbia - Nju Orleans 2013".

Kako je Tanjugu rekao ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović, na forumu je učestvovalo više od 30 američkih kompanija, i ostvareni su značajni kontakti koji otvaraju mogućnost za saradnju Srbije i SAD u oblasti rudarstva, energetike i brodogradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: