Kinezi hoće Zastava kamione

Za privatizaciju fabrika za proizvodnju kamiona i specijalnih vozila iz sastava grupe Zastava vozila zainteresovana je kineska firma Huang hai, saznaje Danas.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2013.

09:21

Default images

Menadžment te kompanije boravio je krajem minule sedmice u Kragujevcu i Beogradu, gde su se susreli sa srpskim zvaničnicima, a razgovori o potencijalnom partnerstvu biće nastavljeni u Kini, tokom predstojeće posete državne delegacije Srbije koju će predvoditi predsednik Tomislav Nikolić.

U sastavu te delegacije biće i generalni direktor grupe Zastave vozila Dragan Srejović, dok će u septembru u tu zemlju otputovati i poslovodstvo Zastave kamiona.

Kinezi su, prema saznanjima lista Danas, najpre zainteresovani za poslovno-industrijsku saradnju sa Kamionima i Specijalnim vozilima, a potom i za privatizaciju tih Zastavinih fabrika.

U prošlonedeljnim pregovorima nagovešteno je da bi Huang Hai kragujevačkim „kamiondžijama“ ponudila sklapanje kamiona i kombija iz svog proizvodnog programa, dok bi se u njenim pogonima u Kini montirala Zastavina vojna neborbena vozila, čija je proizvodnja osvojena u ovdašnjoj fabrici kamiona.

Najavljena je i mogućnost sklapanja kineskih pik-apova u somborskim Specijalnim vozilima.

U grupi Zastava vozila kažu da interesovanje kompanije Huang hai za saradnju i privatizaciju deluje sasvim ozbiljno, ali da će se o mogućnostima i oblicima izglednog partnerstva mnogo više znati nakon predstojećih poseta Kini.

Zastava kamioni, Specijalna vozila, Zastava inpro i ostale firme iz sastava Grupe Zastava vozila, nalaze u restrukturiranju i status tih preduzeća mora da bude regulisan do sredine naredne godine, podse'a Danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: