Kako Dinkić štedi?

Ministar Mlađan Dinkić ocenjuje da je uvek loše smanjivati kapitalne investicije, ali da je to u redu ako se radi o projektima koji mogu da sačekaju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2013.

14:40

Default images

"Ja sam se, naprimer, odrekao svih projekata i kapitalnih investicija u turizmu. Izgradnja žičara može da čeka neka bolja vremena. Nijedna se neće graditi ove godine, a bilo je planirano čak tri", rekao je Dinkić nakon potpisivanja dokumenata o saradnji sa softverskom kompanijom "Prelovac medija".

Ministri su sami određivali gde će smanjiti troškove i da je većini bilo važnije da sačuvaju zarade zaposlenih u administraciji, a da se odreknu investicija, kaže Dinkić.

"To je prosto pitanje za njih. Mogu da se složim ili ne složim, ali prioritete u Ministarstvu unutrašnjih poslova nisam ja radio, nego moj kolega Ivica Dačić.... Njima je bilo važnije da svi imaju i dalje bonuse, a da odreknu, naprimer, investicija vazanih za sprečavanje elementarnih nepogoda", rekao je on.

Dinkić je napomenuo da je u MUP-u postojala mogućnost da se ukinu bonusi za zaposlene koji nisu unformisani, nego rade na šalterima i u administraciji, umesto smanjivanja investicija.

Srpski ministar finansija i privrede je rekao da misli da je trebalo neke stvari bolje napraviti kod određivanja prioriteta gde će u rebalansu državnog budžeta biti smanjeni troškovi.

"Ali, objektivno posmatrano nalazimo se već na sredini godine, tako da se nadamo da ćemo uspeti da podsticanjem privrednih aktivnosti poboljšamo situaciju i da ćemo onda te neke investicije samo odložiti za narednu godinu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: