Revizor: NIS zaradio 145 odsto više

Naftna industrije Srbije objavila je da je nezavisna revizorska kuća Prajsvoterhaus Kupers (PWC) potvrdila tačnost finansijskih rezultata kompanije za 2011.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2012.

17:19

Default images

"Nezavisni revizor PWC izdao je čisto, nekvalifikovano, revizorsko mišljenje, kojim potvrđuje tačnost i objektivnost bilansnih pozicija u finansijskim izveštajima za 2011. godinu i neto dobit od 40,6 milijardi dinara", navodi se u saopštenju NIS.

Kako se ističe, NIS je uspeo da u izuzetno kratkom roku sumira ostvarene rezultate i objavi finansijske podatke za 2011. godinu, što je pre svega rezultat politike transparentnog izveštavanja i primene najbolje međunarodne prakse u primeni korporativnog upravljanja.

Skupština akcionara NIS-a, dodaje se, još nije usvojila objavljene revidirane pojedinačne finansijske izveštaje.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko objavio je u petak 10. februara da je ta naftna kompanija u prošloj godini imala profit od 40,6 milijardi dinara, što je za 145 odsto više nego u 2010. godini.

On je istakao da je rast profitabilnosti poslovanja zabeležen zahvaljujući većoj produktivnosti, smanjenju proizvodnih troškova i rashoda i rastu cene nafte i goriva.

Prema rečima Kravčenka, tokom prošle godine ukupna zaduženost kompanije smanjenja za trećinu, na 458 miliona dolara.

"Ukupne investicije NIS-a u 2011. godini iznosile su 34,4 milijarde dinara, što je za 75 odsto više nego u 2010. Plan je da NIS u ovoj godini investira najmanje 50 milijardi dinara", naglasio je on.

Ove godine, istakao je Kravčenko, planira se i početak investicija u proizvodnju energije iz obnovljivih i konvencionalnih izvora. Većinski vlasnik NIS-a je ruska energetska kompanija Gaspromnjeft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: