Srbija

Ponedeljak, 17.10.2011.

14:41

Petrović: Nešto mora i da poskupi

Država će svim legalnim sredstvima sprečiti svako povećanje cena osnovnih životnih namirnica koje nije utemeljeno na ekonomskim činiocima, kaže Dušan Petrović.

Izvor: Beta

Default images

"U Ministarstvu poljoprivrede i trgovine svakodnevno analiziramo sve činioce koji utiču na cenu osnovnih životnih namirnica i ovom trenutku situacija nije alarmantna", kazao je ministar poljoprivrede i trgovine.

Petrović je istovremeno naveo i da sve što predstavlja realne ekonomske činioce, kao što je porast vrednosti različite robe na berzama, ne može da bude bez uticaja na promenu cena i u Srbiji.

Na pitanje novinara da prokomentariše najavu proizvođača o mogućem poskupljenja mleka, Petrović je kazao da će ministarstvo moći na vreme da predvidi sva dešavanja na tržištu mleka.

"Mi smo pokazali od jeseni prošle godine, kada su bile nestašice i ozbiljan poremećaj na tržištu mleka, da je moguće sve poremećaje prevazići", rekao je Petrović.

Pre nekoliko dana moguće poskupljenje mleka u narednim mesecima najavio je direktor Imleka Slobodan Petrović i to ukoliko bude rasla cena tog proizvoda u Evropi, za koju je, kako je istakao tržište Srbije "jako vezano".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

6 h

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

11 h

Podeli: