Ponedeljak, 17.10.2011.

14:41

Petrović: Nešto mora i da poskupi

Država će svim legalnim sredstvima sprečiti svako povećanje cena osnovnih životnih namirnica koje nije utemeljeno na ekonomskim činiocima, kaže Dušan Petrović.

Izvor: Beta

Petroviæ: Nešto mora i da poskupi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Praavnik

pre 12 godina

Ни ову цену млека грађани не могу да плате, а још ако одобрите повећање цена тек онда ће бити осетан пад продаје тог артикла. Да ли ће једном неко из власти схватити да се не може поредити ситуација везана за цене у Европској унији и овде у Србији где је просек плате више него бедан.

Млеекар

pre 12 godina

Код вас је свако поскупљење утемељено на економским показатељима који говоре да треба доћи до поскупљења. Колико ви не желите да видите да вам огроман број грађана у Србији живи испод границе сиромаштва. Битно је да ви у власти немате тај проблем, имате довољно да ваше породице не оскудевају никада, а за народ... ма ко од вас још брине о народу.

Daalton

pre 12 godina

Nikada Srbija nije bila toliko siromasna da joj gradjani umiru od gladi.E sada je doslo to vreme. To vreme vec deceniju celu je tu, vreme nemastine, gladi, svake druge oskudacije. Sada smo vezani za Evropske cene i kretanja trzista u tom smeru. Zaista, sto je mnogo, mnogo je. Srbija nema mleka, ko u to da poveruje. Sve ste unistili.

Алеекса

pre 12 godina

Било би крајње необично да нешто у Србији осетно појефтини, а то да се очекују поскупљења па на то смо нажалост навикли одавно.Господине министре, када нешто у Европи поскупи то не треба да значи да се исто догоди у Србији. Ми ипак немамо њихов стандард, имамо само јако бедне плате које ни ове цене сада не могу да пропрате.

Правник

pre 12 godina

Слажем се по први пут са господимом Петровићем, али имам само један услов да заменимо приходе. Да он ради за 14000 динара, а ја да примам министарску палту, контролишем пар фирми. Чекам одговор?

Groobar

pre 12 godina

Назови учинак ове владе се најбоље може описати чињеницом да у Србији друге деценије 21-ог века људи умиру од глади. Имајући то и виду ова изјава је, у најмању руку, безобразна.

алекса

pre 12 godina

Колико је ова власт "стручна" најбоље говори то што је дипломираног правника поставила за министра пољопривреде. Порељења ради то вам је као да дате историчару да води математчку школу да вођење. И у правосуђу се није прославиуо, а о учинку овде и не сме да причам, бићу фини.

Fatala error

pre 12 godina

Pa Petrovicu sta vise da poskupi, kad je sve preskupo, dal je moguce da tako nesto izgovoras, plate srpske, a cene evropske... Nema smisla...

Urban beekeeper

pre 12 godina

Odavno se nisam ovako slatko nasmejao pročitavši naslov. Nego, kakve beše veze ovaj lik ima sa zemljoradnjom i stočarstvom u svom životu osim što je slučajno, po partijskoj liniji, postao ministar poljoprivrede ove napaćene zemlje? *********

Danko

pre 12 godina

Cene su realne. Jedino što su nešto veće u velikim gradovima, ali i to je za očekivati, jer je i veći standard. Uglavnom, sve radnje su dobro snabdevene. Sećam se nesretnih devedesetih kad je samo promaja šibala između rafova.

boki85

pre 12 godina

Bolje i da povecaju za koji dinar, nego da bude ko pre, kad odem u prodavnicu a ono nema mleka, samo ono uvozno po bezobraznim cenama.

Vlado

pre 12 godina

Do skora je trziste mleka bilo veliko pitanje i problem, koji je vremenom stabilozovan, povecanje o kome se prica sigurno je vezano za taj period nestasica.

Milenko

pre 12 godina

Normalno je da svetski poredak i situacija učestvuju u kreiranju cena u Srbiji, pa nismo mi Kina pa da ništa ne utiče na nas, sem kad smo bili u izolaciji,tad i da smo hteli, ništa nije moglo da utiče na nas.

vladimir

pre 12 godina

Posto su se otkupili poljoprivredni proizvodi po niskim cenama sada moti isti mogu i da poskupe. Samo da Vas podseti da nezaboravite repromaterijal za poljoprivrednu proizvodju.

Mlekar

pre 12 godina

Cena mleka je konstantna zadnjih nekoliko meseci,dobra činjenica za nas maleproizvođače u planiranju proizvodnje prerađevina od mleka.

Mica

pre 12 godina

Ja samo znam da mogu kupiti i mleko i hleb i druge osnovne životne namirnice u bilo kojo prodavnici u Srbiji, a da im je cena najniža u okruženju.

Cane

pre 12 godina

Ministarstvo je pokazalo da je jedna ozbiljna institucija, kada je oborilo cenu hleba, kad su to uradili, što niko nikad nije uspeo u istoriji Srbije, zašto im sad ne bih verovao.

Student ekonomije

pre 12 godina

Porast vrednosti različite robe na berzama, ne može da bude bez uticaja na promenu cena i u Srbiji, to je nadam se jasno i mojoj baki Mari i dedi Milivoju.

Milka

pre 12 godina

Moj muž i ja smo zemljoradnici i dobro razumemo tržište, pošto živimo od naših proizvoda i moram biti objektivna i reći da ministartvo radi na korektan način.

Chicago

pre 12 godina

Realno je da će doći do nekog poskupljenja, to je i za očekivati. Nego ova vest mi više deluje kao novinarska navlakuša da ljudi pecaju.

Gile

pre 12 godina

Jel treba opet da se prosipa mleko po ulicama? Bolje i ovo povecanje mleka, nego da bude ko pre, pa to povecanje ide proizvodjacima mleka, ljudima koji od toga zaradjuju, treba i njih razumeti, da je to tako lako raditi, svako bi se bavio time.

švaba

pre 12 godina

Ministarstvo poljoprivrede kontroliše svaki rast cena, tako da ne verujem da ce biti veliko povećanje. Sigurno postoji adekvatan razlog za njegovo povećanje, s kojim ce javnost biti obavestena kad dodje do toga.

Mix

pre 12 godina

Mi u Vojvodini imamo dosta veliki agrarni potencijal koji treba što bolje iskoristiti, a samim tim pomoći i seljacima da budu produktivniji. Ukoliko seljaci ne budu povećali broj grla stoke, očekivano je da će i osnovne namirnice da poskupljuju. A sa druge strane treba urediti odnos proizvođač, prerađivač kako bi mogli po nižim cenama plasirati proizvode.

Profesor

pre 12 godina

Država mora, a u zadnje vreme vidim i da hoće da svim legalnim sredstvima spreči svako povećanje cena osnovnih životnih namirnica.

rad je odrzao coveka,a filozofija ga ubila

pre 12 godina

Ovaj za manje od 120 sati promeni misljenje.
U tih 120 sati udju i radne kafanske nedelje.
Sta je ministre konacno tacno?!
Ono pre 120h ili ovo nakon 120h?
Molim vas da intervjuisete ministra uzivo,da vidimo sta je rekao.
Svako prepisivanje i zamenika,kao i sekretara,pomocnika smatracu neistinom i prevarom medija.
mada nije demantovao pre 120h.
Ipak neka pojasni sta je time zeleo da kaze?!?
I nece mi zameriti forumasi da se zahvalim b92 na objektivnosti i doslednosti da sa golom mukom saznaju istinu koja nas sve kolektivno muci.
*****

Misko

pre 12 godina

Jedno od retkih ministarstava koje drže konce u svojim rukama, zadnjih 6 meseci ne videh neke turbulencije na tržištu, a koje su se ranije dešavala.

Цоје

pre 12 godina

Као да је њега брига да ли ће нешто да поскупи или не. Њима је битно само набити цену, остали чиниоци какви год да су, по њима воде само на поскупљење. А цене свега скачу, а не само `неких намирница`.

Mira

pre 12 godina

Jel' EPS i MTS moraju da poskupe da bi plaćali Zdravka Čolića. Pa Bogoljuba Karića su proganjali kao privatnika zato što je kćerkama plaćao CD? Hrana da poskupi, a seljake da ne plaćaju, nego da svojima dele poljoprivredne kredite? Dosta više ovih bandita, koji su vratili manire i podmladak Mire Marković i SK.

jovami

pre 12 godina

Hahahaha, a sta bi bilo kad nesto ne bi bas moralo da poskupi??? Ne znate Vi vise ni o cemu pricate...zalosno, ko god dodje iz Evrope pada u nesvest kako je sve skupo pa cak i skuplje nego tamo...strasno....ali, sta reci. dok je ovaca bice i sisanja!

mijat011

pre 12 godina

Kakav je lik ovaj direktor Imleka, pa to je za rubriku verovali ili ne. Ladno je rekao da je moguće poskupljenje mleka u narednim mesecima ukoliko bude rasla cena tog proizvoda u Evropi, za koju je, kako je istakao tržište Srbije "jako vezano". Jel to znači da Srbija uvozi mleko? Ako je tako, onda treba smeniti ministra zbog malog stočnog fonda, a ako nije onda direktora Imleka poslati u treći razred osnovne.

Бувица

pre 12 godina

Поштовани господине Петровићу поставићу се као представник незадовољних, гладних и деморалисаних људи Србије и наљубазније ћу Вас замолити да се више не трудите да смањујете цене јер када год то урадите оне оду за до дупло горе! Најбоље је да не радите ништа јер бољитак не доносите... Једино што од Вас добијамо је ценовну болест за наше новчанике! Унапред захвлна! НЕЗАДОВОЉНА ГРАЂАНКА!

Nepismen

pre 12 godina

Ukinite nam internet i sve ne drzavne televizije,kako je to radio Slobo,e onda mozete da lazete.Ovako ispadate smesni trucanjem o cenama.MIODRAG KOSTIC-"Secer je poskupeo i do 100% na svetskom trzistu".***

ACA

pre 12 godina

''Nešto mora i da poskupi''
Navikli smo mi na eufemizam....
Pa da je nesto, bilo bi ok,ali nije nesto nego sve ce da poskupi

A da NESTO POJEFTINI ? Tu niste culi...? Mada nismo ni mi odavno...

Mislio sam da ce ova nova vlast doneti nesto novo i pozitivno.....donela je vecu krizu,nemastinu i besparicu. HVALA VAM GLASACEMO I SL. PUT ZA VAS .. u nocnim morama..

gombas andras

pre 12 godina

Bilo je nagovestaj ili obecanje nama smrtnicima da ce sojina sacma biti jevtiniji i vecina prehrambeni proizvodi bice jeftiniji , izgleda to je bilo samo varka da se radujemo par dana , pa sve ide dalje svojim tokom povecanja cena BRAVO MINISTRE ..

kad_porastem_bicu_ministar

pre 12 godina

"U Ministarstvu poljoprivrede i trgovine svakodnevno analiziramo sve činioce koji utiču na cenu osnovnih životnih namirnica i ovom trenutku situacija nije alarmantna"??!!! Jos jedan dokaz da ministri zive u jednoj Srbiji, a narod u drugoj, gde je stanje totalno suprotno!

Predrag

pre 12 godina

a kako je to naše tržište vezano za uslove u Evropi? Kad tamo nešto poskupi i kod nas poskupi, kad tamo pojeftini, kod nas opet poskupi...

Goran

pre 12 godina

"Petrović: Nešto mora i da poskupi"

ahahahaha kakav naslov, kao da vecina cena stagnira ili pojeftinjuje i sad se pojavljuje Petrovic da nam objasni da eto, nesto mora i da poskupi.

Ovo je zaista luda zemlja.

Bećar

pre 12 godina

Pa i ne mora da poskupi. Vreme je da uvedete taksu na vazduh. Samo, opet će Beograd bolje da prođe - tu najviše smrdi. Provincija će više da plaća - sve je manje ljudi i vazduh je sve čistiji. Samo napred...

Goran

pre 12 godina

"Petrović: Nešto mora i da poskupi"

ahahahaha kakav naslov, kao da vecina cena stagnira ili pojeftinjuje i sad se pojavljuje Petrovic da nam objasni da eto, nesto mora i da poskupi.

Ovo je zaista luda zemlja.

Bećar

pre 12 godina

Pa i ne mora da poskupi. Vreme je da uvedete taksu na vazduh. Samo, opet će Beograd bolje da prođe - tu najviše smrdi. Provincija će više da plaća - sve je manje ljudi i vazduh je sve čistiji. Samo napred...

Predrag

pre 12 godina

a kako je to naše tržište vezano za uslove u Evropi? Kad tamo nešto poskupi i kod nas poskupi, kad tamo pojeftini, kod nas opet poskupi...

kad_porastem_bicu_ministar

pre 12 godina

"U Ministarstvu poljoprivrede i trgovine svakodnevno analiziramo sve činioce koji utiču na cenu osnovnih životnih namirnica i ovom trenutku situacija nije alarmantna"??!!! Jos jedan dokaz da ministri zive u jednoj Srbiji, a narod u drugoj, gde je stanje totalno suprotno!

ACA

pre 12 godina

''Nešto mora i da poskupi''
Navikli smo mi na eufemizam....
Pa da je nesto, bilo bi ok,ali nije nesto nego sve ce da poskupi

A da NESTO POJEFTINI ? Tu niste culi...? Mada nismo ni mi odavno...

Mislio sam da ce ova nova vlast doneti nesto novo i pozitivno.....donela je vecu krizu,nemastinu i besparicu. HVALA VAM GLASACEMO I SL. PUT ZA VAS .. u nocnim morama..

gombas andras

pre 12 godina

Bilo je nagovestaj ili obecanje nama smrtnicima da ce sojina sacma biti jevtiniji i vecina prehrambeni proizvodi bice jeftiniji , izgleda to je bilo samo varka da se radujemo par dana , pa sve ide dalje svojim tokom povecanja cena BRAVO MINISTRE ..

vladimir

pre 12 godina

Posto su se otkupili poljoprivredni proizvodi po niskim cenama sada moti isti mogu i da poskupe. Samo da Vas podseti da nezaboravite repromaterijal za poljoprivrednu proizvodju.

Mira

pre 12 godina

Jel' EPS i MTS moraju da poskupe da bi plaćali Zdravka Čolića. Pa Bogoljuba Karića su proganjali kao privatnika zato što je kćerkama plaćao CD? Hrana da poskupi, a seljake da ne plaćaju, nego da svojima dele poljoprivredne kredite? Dosta više ovih bandita, koji su vratili manire i podmladak Mire Marković i SK.

Mix

pre 12 godina

Mi u Vojvodini imamo dosta veliki agrarni potencijal koji treba što bolje iskoristiti, a samim tim pomoći i seljacima da budu produktivniji. Ukoliko seljaci ne budu povećali broj grla stoke, očekivano je da će i osnovne namirnice da poskupljuju. A sa druge strane treba urediti odnos proizvođač, prerađivač kako bi mogli po nižim cenama plasirati proizvode.

Gile

pre 12 godina

Jel treba opet da se prosipa mleko po ulicama? Bolje i ovo povecanje mleka, nego da bude ko pre, pa to povecanje ide proizvodjacima mleka, ljudima koji od toga zaradjuju, treba i njih razumeti, da je to tako lako raditi, svako bi se bavio time.

Urban beekeeper

pre 12 godina

Odavno se nisam ovako slatko nasmejao pročitavši naslov. Nego, kakve beše veze ovaj lik ima sa zemljoradnjom i stočarstvom u svom životu osim što je slučajno, po partijskoj liniji, postao ministar poljoprivrede ove napaćene zemlje? *********

rad je odrzao coveka,a filozofija ga ubila

pre 12 godina

Ovaj za manje od 120 sati promeni misljenje.
U tih 120 sati udju i radne kafanske nedelje.
Sta je ministre konacno tacno?!
Ono pre 120h ili ovo nakon 120h?
Molim vas da intervjuisete ministra uzivo,da vidimo sta je rekao.
Svako prepisivanje i zamenika,kao i sekretara,pomocnika smatracu neistinom i prevarom medija.
mada nije demantovao pre 120h.
Ipak neka pojasni sta je time zeleo da kaze?!?
I nece mi zameriti forumasi da se zahvalim b92 na objektivnosti i doslednosti da sa golom mukom saznaju istinu koja nas sve kolektivno muci.
*****

Mlekar

pre 12 godina

Cena mleka je konstantna zadnjih nekoliko meseci,dobra činjenica za nas maleproizvođače u planiranju proizvodnje prerađevina od mleka.

Цоје

pre 12 godina

Као да је њега брига да ли ће нешто да поскупи или не. Њима је битно само набити цену, остали чиниоци какви год да су, по њима воде само на поскупљење. А цене свега скачу, а не само `неких намирница`.

Chicago

pre 12 godina

Realno je da će doći do nekog poskupljenja, to je i za očekivati. Nego ova vest mi više deluje kao novinarska navlakuša da ljudi pecaju.

Fatala error

pre 12 godina

Pa Petrovicu sta vise da poskupi, kad je sve preskupo, dal je moguce da tako nesto izgovoras, plate srpske, a cene evropske... Nema smisla...

mijat011

pre 12 godina

Kakav je lik ovaj direktor Imleka, pa to je za rubriku verovali ili ne. Ladno je rekao da je moguće poskupljenje mleka u narednim mesecima ukoliko bude rasla cena tog proizvoda u Evropi, za koju je, kako je istakao tržište Srbije "jako vezano". Jel to znači da Srbija uvozi mleko? Ako je tako, onda treba smeniti ministra zbog malog stočnog fonda, a ako nije onda direktora Imleka poslati u treći razred osnovne.

Nepismen

pre 12 godina

Ukinite nam internet i sve ne drzavne televizije,kako je to radio Slobo,e onda mozete da lazete.Ovako ispadate smesni trucanjem o cenama.MIODRAG KOSTIC-"Secer je poskupeo i do 100% na svetskom trzistu".***

Бувица

pre 12 godina

Поштовани господине Петровићу поставићу се као представник незадовољних, гладних и деморалисаних људи Србије и наљубазније ћу Вас замолити да се више не трудите да смањујете цене јер када год то урадите оне оду за до дупло горе! Најбоље је да не радите ништа јер бољитак не доносите... Једино што од Вас добијамо је ценовну болест за наше новчанике! Унапред захвлна! НЕЗАДОВОЉНА ГРАЂАНКА!

Vlado

pre 12 godina

Do skora je trziste mleka bilo veliko pitanje i problem, koji je vremenom stabilozovan, povecanje o kome se prica sigurno je vezano za taj period nestasica.

boki85

pre 12 godina

Bolje i da povecaju za koji dinar, nego da bude ko pre, kad odem u prodavnicu a ono nema mleka, samo ono uvozno po bezobraznim cenama.

švaba

pre 12 godina

Ministarstvo poljoprivrede kontroliše svaki rast cena, tako da ne verujem da ce biti veliko povećanje. Sigurno postoji adekvatan razlog za njegovo povećanje, s kojim ce javnost biti obavestena kad dodje do toga.

jovami

pre 12 godina

Hahahaha, a sta bi bilo kad nesto ne bi bas moralo da poskupi??? Ne znate Vi vise ni o cemu pricate...zalosno, ko god dodje iz Evrope pada u nesvest kako je sve skupo pa cak i skuplje nego tamo...strasno....ali, sta reci. dok je ovaca bice i sisanja!

Profesor

pre 12 godina

Država mora, a u zadnje vreme vidim i da hoće da svim legalnim sredstvima spreči svako povećanje cena osnovnih životnih namirnica.

Misko

pre 12 godina

Jedno od retkih ministarstava koje drže konce u svojim rukama, zadnjih 6 meseci ne videh neke turbulencije na tržištu, a koje su se ranije dešavala.

Mica

pre 12 godina

Ja samo znam da mogu kupiti i mleko i hleb i druge osnovne životne namirnice u bilo kojo prodavnici u Srbiji, a da im je cena najniža u okruženju.

Milka

pre 12 godina

Moj muž i ja smo zemljoradnici i dobro razumemo tržište, pošto živimo od naših proizvoda i moram biti objektivna i reći da ministartvo radi na korektan način.

Cane

pre 12 godina

Ministarstvo je pokazalo da je jedna ozbiljna institucija, kada je oborilo cenu hleba, kad su to uradili, što niko nikad nije uspeo u istoriji Srbije, zašto im sad ne bih verovao.

Milenko

pre 12 godina

Normalno je da svetski poredak i situacija učestvuju u kreiranju cena u Srbiji, pa nismo mi Kina pa da ništa ne utiče na nas, sem kad smo bili u izolaciji,tad i da smo hteli, ništa nije moglo da utiče na nas.

Student ekonomije

pre 12 godina

Porast vrednosti različite robe na berzama, ne može da bude bez uticaja na promenu cena i u Srbiji, to je nadam se jasno i mojoj baki Mari i dedi Milivoju.

Danko

pre 12 godina

Cene su realne. Jedino što su nešto veće u velikim gradovima, ali i to je za očekivati, jer je i veći standard. Uglavnom, sve radnje su dobro snabdevene. Sećam se nesretnih devedesetih kad je samo promaja šibala između rafova.

алекса

pre 12 godina

Колико је ова власт "стручна" најбоље говори то што је дипломираног правника поставила за министра пољопривреде. Порељења ради то вам је као да дате историчару да води математчку школу да вођење. И у правосуђу се није прославиуо, а о учинку овде и не сме да причам, бићу фини.

Правник

pre 12 godina

Слажем се по први пут са господимом Петровићем, али имам само један услов да заменимо приходе. Да он ради за 14000 динара, а ја да примам министарску палту, контролишем пар фирми. Чекам одговор?

Groobar

pre 12 godina

Назови учинак ове владе се најбоље може описати чињеницом да у Србији друге деценије 21-ог века људи умиру од глади. Имајући то и виду ова изјава је, у најмању руку, безобразна.

Алеекса

pre 12 godina

Било би крајње необично да нешто у Србији осетно појефтини, а то да се очекују поскупљења па на то смо нажалост навикли одавно.Господине министре, када нешто у Европи поскупи то не треба да значи да се исто догоди у Србији. Ми ипак немамо њихов стандард, имамо само јако бедне плате које ни ове цене сада не могу да пропрате.

Praavnik

pre 12 godina

Ни ову цену млека грађани не могу да плате, а још ако одобрите повећање цена тек онда ће бити осетан пад продаје тог артикла. Да ли ће једном неко из власти схватити да се не може поредити ситуација везана за цене у Европској унији и овде у Србији где је просек плате више него бедан.

Млеекар

pre 12 godina

Код вас је свако поскупљење утемељено на економским показатељима који говоре да треба доћи до поскупљења. Колико ви не желите да видите да вам огроман број грађана у Србији живи испод границе сиромаштва. Битно је да ви у власти немате тај проблем, имате довољно да ваше породице не оскудевају никада, а за народ... ма ко од вас још брине о народу.

Daalton

pre 12 godina

Nikada Srbija nije bila toliko siromasna da joj gradjani umiru od gladi.E sada je doslo to vreme. To vreme vec deceniju celu je tu, vreme nemastine, gladi, svake druge oskudacije. Sada smo vezani za Evropske cene i kretanja trzista u tom smeru. Zaista, sto je mnogo, mnogo je. Srbija nema mleka, ko u to da poveruje. Sve ste unistili.

Milka

pre 12 godina

Moj muž i ja smo zemljoradnici i dobro razumemo tržište, pošto živimo od naših proizvoda i moram biti objektivna i reći da ministartvo radi na korektan način.

Mica

pre 12 godina

Ja samo znam da mogu kupiti i mleko i hleb i druge osnovne životne namirnice u bilo kojo prodavnici u Srbiji, a da im je cena najniža u okruženju.

Cane

pre 12 godina

Ministarstvo je pokazalo da je jedna ozbiljna institucija, kada je oborilo cenu hleba, kad su to uradili, što niko nikad nije uspeo u istoriji Srbije, zašto im sad ne bih verovao.

Profesor

pre 12 godina

Država mora, a u zadnje vreme vidim i da hoće da svim legalnim sredstvima spreči svako povećanje cena osnovnih životnih namirnica.

Misko

pre 12 godina

Jedno od retkih ministarstava koje drže konce u svojim rukama, zadnjih 6 meseci ne videh neke turbulencije na tržištu, a koje su se ranije dešavala.

Milenko

pre 12 godina

Normalno je da svetski poredak i situacija učestvuju u kreiranju cena u Srbiji, pa nismo mi Kina pa da ništa ne utiče na nas, sem kad smo bili u izolaciji,tad i da smo hteli, ništa nije moglo da utiče na nas.

Student ekonomije

pre 12 godina

Porast vrednosti različite robe na berzama, ne može da bude bez uticaja na promenu cena i u Srbiji, to je nadam se jasno i mojoj baki Mari i dedi Milivoju.

švaba

pre 12 godina

Ministarstvo poljoprivrede kontroliše svaki rast cena, tako da ne verujem da ce biti veliko povećanje. Sigurno postoji adekvatan razlog za njegovo povećanje, s kojim ce javnost biti obavestena kad dodje do toga.

Bećar

pre 12 godina

Pa i ne mora da poskupi. Vreme je da uvedete taksu na vazduh. Samo, opet će Beograd bolje da prođe - tu najviše smrdi. Provincija će više da plaća - sve je manje ljudi i vazduh je sve čistiji. Samo napred...

Mlekar

pre 12 godina

Cena mleka je konstantna zadnjih nekoliko meseci,dobra činjenica za nas maleproizvođače u planiranju proizvodnje prerađevina od mleka.

Vlado

pre 12 godina

Do skora je trziste mleka bilo veliko pitanje i problem, koji je vremenom stabilozovan, povecanje o kome se prica sigurno je vezano za taj period nestasica.

Danko

pre 12 godina

Cene su realne. Jedino što su nešto veće u velikim gradovima, ali i to je za očekivati, jer je i veći standard. Uglavnom, sve radnje su dobro snabdevene. Sećam se nesretnih devedesetih kad je samo promaja šibala između rafova.

boki85

pre 12 godina

Bolje i da povecaju za koji dinar, nego da bude ko pre, kad odem u prodavnicu a ono nema mleka, samo ono uvozno po bezobraznim cenama.

Goran

pre 12 godina

"Petrović: Nešto mora i da poskupi"

ahahahaha kakav naslov, kao da vecina cena stagnira ili pojeftinjuje i sad se pojavljuje Petrovic da nam objasni da eto, nesto mora i da poskupi.

Ovo je zaista luda zemlja.

Chicago

pre 12 godina

Realno je da će doći do nekog poskupljenja, to je i za očekivati. Nego ova vest mi više deluje kao novinarska navlakuša da ljudi pecaju.

Mix

pre 12 godina

Mi u Vojvodini imamo dosta veliki agrarni potencijal koji treba što bolje iskoristiti, a samim tim pomoći i seljacima da budu produktivniji. Ukoliko seljaci ne budu povećali broj grla stoke, očekivano je da će i osnovne namirnice da poskupljuju. A sa druge strane treba urediti odnos proizvođač, prerađivač kako bi mogli po nižim cenama plasirati proizvode.

vladimir

pre 12 godina

Posto su se otkupili poljoprivredni proizvodi po niskim cenama sada moti isti mogu i da poskupe. Samo da Vas podseti da nezaboravite repromaterijal za poljoprivrednu proizvodju.

gombas andras

pre 12 godina

Bilo je nagovestaj ili obecanje nama smrtnicima da ce sojina sacma biti jevtiniji i vecina prehrambeni proizvodi bice jeftiniji , izgleda to je bilo samo varka da se radujemo par dana , pa sve ide dalje svojim tokom povecanja cena BRAVO MINISTRE ..

Predrag

pre 12 godina

a kako je to naše tržište vezano za uslove u Evropi? Kad tamo nešto poskupi i kod nas poskupi, kad tamo pojeftini, kod nas opet poskupi...

ACA

pre 12 godina

''Nešto mora i da poskupi''
Navikli smo mi na eufemizam....
Pa da je nesto, bilo bi ok,ali nije nesto nego sve ce da poskupi

A da NESTO POJEFTINI ? Tu niste culi...? Mada nismo ni mi odavno...

Mislio sam da ce ova nova vlast doneti nesto novo i pozitivno.....donela je vecu krizu,nemastinu i besparicu. HVALA VAM GLASACEMO I SL. PUT ZA VAS .. u nocnim morama..

kad_porastem_bicu_ministar

pre 12 godina

"U Ministarstvu poljoprivrede i trgovine svakodnevno analiziramo sve činioce koji utiču na cenu osnovnih životnih namirnica i ovom trenutku situacija nije alarmantna"??!!! Jos jedan dokaz da ministri zive u jednoj Srbiji, a narod u drugoj, gde je stanje totalno suprotno!

mijat011

pre 12 godina

Kakav je lik ovaj direktor Imleka, pa to je za rubriku verovali ili ne. Ladno je rekao da je moguće poskupljenje mleka u narednim mesecima ukoliko bude rasla cena tog proizvoda u Evropi, za koju je, kako je istakao tržište Srbije "jako vezano". Jel to znači da Srbija uvozi mleko? Ako je tako, onda treba smeniti ministra zbog malog stočnog fonda, a ako nije onda direktora Imleka poslati u treći razred osnovne.

jovami

pre 12 godina

Hahahaha, a sta bi bilo kad nesto ne bi bas moralo da poskupi??? Ne znate Vi vise ni o cemu pricate...zalosno, ko god dodje iz Evrope pada u nesvest kako je sve skupo pa cak i skuplje nego tamo...strasno....ali, sta reci. dok je ovaca bice i sisanja!

Nepismen

pre 12 godina

Ukinite nam internet i sve ne drzavne televizije,kako je to radio Slobo,e onda mozete da lazete.Ovako ispadate smesni trucanjem o cenama.MIODRAG KOSTIC-"Secer je poskupeo i do 100% na svetskom trzistu".***

Бувица

pre 12 godina

Поштовани господине Петровићу поставићу се као представник незадовољних, гладних и деморалисаних људи Србије и наљубазније ћу Вас замолити да се више не трудите да смањујете цене јер када год то урадите оне оду за до дупло горе! Најбоље је да не радите ништа јер бољитак не доносите... Једино што од Вас добијамо је ценовну болест за наше новчанике! Унапред захвлна! НЕЗАДОВОЉНА ГРАЂАНКА!

Цоје

pre 12 godina

Као да је њега брига да ли ће нешто да поскупи или не. Њима је битно само набити цену, остали чиниоци какви год да су, по њима воде само на поскупљење. А цене свега скачу, а не само `неких намирница`.

Mira

pre 12 godina

Jel' EPS i MTS moraju da poskupe da bi plaćali Zdravka Čolića. Pa Bogoljuba Karića su proganjali kao privatnika zato što je kćerkama plaćao CD? Hrana da poskupi, a seljake da ne plaćaju, nego da svojima dele poljoprivredne kredite? Dosta više ovih bandita, koji su vratili manire i podmladak Mire Marković i SK.

rad je odrzao coveka,a filozofija ga ubila

pre 12 godina

Ovaj za manje od 120 sati promeni misljenje.
U tih 120 sati udju i radne kafanske nedelje.
Sta je ministre konacno tacno?!
Ono pre 120h ili ovo nakon 120h?
Molim vas da intervjuisete ministra uzivo,da vidimo sta je rekao.
Svako prepisivanje i zamenika,kao i sekretara,pomocnika smatracu neistinom i prevarom medija.
mada nije demantovao pre 120h.
Ipak neka pojasni sta je time zeleo da kaze?!?
I nece mi zameriti forumasi da se zahvalim b92 na objektivnosti i doslednosti da sa golom mukom saznaju istinu koja nas sve kolektivno muci.
*****

Gile

pre 12 godina

Jel treba opet da se prosipa mleko po ulicama? Bolje i ovo povecanje mleka, nego da bude ko pre, pa to povecanje ide proizvodjacima mleka, ljudima koji od toga zaradjuju, treba i njih razumeti, da je to tako lako raditi, svako bi se bavio time.

Fatala error

pre 12 godina

Pa Petrovicu sta vise da poskupi, kad je sve preskupo, dal je moguce da tako nesto izgovoras, plate srpske, a cene evropske... Nema smisla...

Urban beekeeper

pre 12 godina

Odavno se nisam ovako slatko nasmejao pročitavši naslov. Nego, kakve beše veze ovaj lik ima sa zemljoradnjom i stočarstvom u svom životu osim što je slučajno, po partijskoj liniji, postao ministar poljoprivrede ove napaćene zemlje? *********

алекса

pre 12 godina

Колико је ова власт "стручна" најбоље говори то што је дипломираног правника поставила за министра пољопривреде. Порељења ради то вам је као да дате историчару да води математчку школу да вођење. И у правосуђу се није прославиуо, а о учинку овде и не сме да причам, бићу фини.

Правник

pre 12 godina

Слажем се по први пут са господимом Петровићем, али имам само један услов да заменимо приходе. Да он ради за 14000 динара, а ја да примам министарску палту, контролишем пар фирми. Чекам одговор?

Groobar

pre 12 godina

Назови учинак ове владе се најбоље може описати чињеницом да у Србији друге деценије 21-ог века људи умиру од глади. Имајући то и виду ова изјава је, у најмању руку, безобразна.

Алеекса

pre 12 godina

Било би крајње необично да нешто у Србији осетно појефтини, а то да се очекују поскупљења па на то смо нажалост навикли одавно.Господине министре, када нешто у Европи поскупи то не треба да значи да се исто догоди у Србији. Ми ипак немамо њихов стандард, имамо само јако бедне плате које ни ове цене сада не могу да пропрате.

Praavnik

pre 12 godina

Ни ову цену млека грађани не могу да плате, а још ако одобрите повећање цена тек онда ће бити осетан пад продаје тог артикла. Да ли ће једном неко из власти схватити да се не може поредити ситуација везана за цене у Европској унији и овде у Србији где је просек плате више него бедан.

Млеекар

pre 12 godina

Код вас је свако поскупљење утемељено на економским показатељима који говоре да треба доћи до поскупљења. Колико ви не желите да видите да вам огроман број грађана у Србији живи испод границе сиромаштва. Битно је да ви у власти немате тај проблем, имате довољно да ваше породице не оскудевају никада, а за народ... ма ко од вас још брине о народу.

Daalton

pre 12 godina

Nikada Srbija nije bila toliko siromasna da joj gradjani umiru od gladi.E sada je doslo to vreme. To vreme vec deceniju celu je tu, vreme nemastine, gladi, svake druge oskudacije. Sada smo vezani za Evropske cene i kretanja trzista u tom smeru. Zaista, sto je mnogo, mnogo je. Srbija nema mleka, ko u to da poveruje. Sve ste unistili.