Zarada Telenora 23,3 miliona evra

Kompanija Telenor u Srbiji imala je u drugom tromesečju ove godine poslovni profit od oko 23,3 miliona evra (181 milion norveških kruna).

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 21.07.2011.

16:58

Default images

To je oko 2,2 puta više nego u istom periodu 2010, objavila je Telenor grupa.

Prema finansijskom izveštaju norveške telekomunikacione grupe, prihodi Telenora u Srbiji od aprila do juna bili su 18,1 odsto veći nego u istom periodu prošle godine i iznosili su 94,9 miliona evra (738 miliona norveških kruna).

Izražen u domaćoj valuti prihod Telenor u Srbiji u drugom tromesečju ove godine bio je 9,41 milijarda dinara, što je porast od 17,6 odsto u poređenju sa istim periodom 2010. godine, saopštila je ta kompanija.

Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru novreške grupe, povećan je za oko 2.000 u drugom tromesečju ove godine, na tri miliona i 60.736 korisnika, i time je udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije premašio 35 odsto.

Kapitalna ulaganja Telenora u Srbiji, navodi se, tokom drugog kvartala iznosila su 13,5 miliona evra, što je oko 2,8 puta više nego u istom periodu prošle godine. Porast kapitalnih investicija rezultat je ulaganja u modernizaciju Telenorove mreže u Srbiji, navodi se u izveštaju i dodaje da je na kraju juna oko 50 odsto mreže u Srbiji unapređeno.

Prosečan mesečni račun korisnika u Srbiji tokom drugog kvartala 2011. izražen u dinarima povećan je za devet odsto zbog porasta korišćenja usluga mobilne telefonije i rasta korišćenja skupljih usluga.

Dobit Telenora pre oporezivanja, kamata i amortizacije (EBITDA) iznosila je oko 42 miliona evra, navodi se u kvartalnom finansijskom izveštaju.

Izvršni direktor finansija u Telenoru Srbija Gabor Kočiš kazao je da je EBITDA u drugom tromesečju ove godine povećanja za oko 30 odsto zahvaljujući visokom rast prihoda od oko 18 odsto u kombinaciji sa stalnim poboljšanjem kontrole i upravljanjem troškova.

"Na kraju drugog kvartala, renovirano je 50 odsto Telenorove mreže u Srbiji, što je uticalo na porast kapitalnih troškova", kazao je Kočiš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: