Delta đenerali izašao iz Jafe

Delta đenerali izašla je iz vlasništva preduzeća Jafa iz Crvenke,.pošto je prošle nedelje prodala 1,5 odsto akcija ovog preduzeća po ceni od 10.000 dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug, Sinteza invest

Petak, 01.07.2011.

09:42

Default images

Kupac ovih akcija, kako ističe SIG, bila je kompanija "Koust prodakts limitid" (Coast Products Limited) koja je stigla do udela u "Jafi" od 6,2 odsto i tako postala drugi najveći akcionar u vlasništvu ovog konditora, objavila je brokerska kuća "Sinteza invest grup" (SIG).

Akcionar sa najvećim vlasničkim udelom u "Jafi" trenutno je, prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti, "Kapastar Limitid", sa 79,6 odsto akcija od ukupne emisije.

"Kapastar grupa" je proizvodno orijentisana korporacija koju, pored fabrike biskvita i keksa "Jafe", čini još pet fabrika - fabrika kartona u Umci, beogradska fabrika ambalaže Avala Ada, fabrika Hartije Beograd i Geomašina - Beograd.

"Jafa" je u prošloj godini zabeležila poslovni prihod od 2,5 milijardi dinara, što je povećanje od 9,5 procenata, dok je neto dobitak bio izuzetno nizak, 8,5 miliona dinara, što je pad od 92 odsto u odnosu na 2009. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: