Belgijanci ulažu u OIE u Vojvodini

Belgijska kompanija Elektravinds planira da u nekoliko vojvođanskih opština investira u pogone za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2011.

08:59

Default images

Kompanija „Energo zelena“, ćerka firme Elektravinds, i Direkcija za izgradnju Opštine Inđija, potpisali su prošle godine ugovor vredan 22 miliona evra o izgradnji fabrike za preradu otpada životinjskog porekla.

Reč je o preradi pretežno životinjske masti iz koje će se proizvoditi energija, a u kompaniji će biti zaposleno oko 100 ljudi, saopšteno je iz Vlade Vojvodine.

Pored opštine Inđija, belgijski investitori zainteresovani i za izgradnju vetroparka u Opštini Alibunar, kapaciteta 48,3 megavata, a predviđeno je postavljanje ukupno 21 turbine, od kojih bi u prvoj fazi bile postavljene četiri.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je nakon sastanka sa predstavnicima Elektravindsa izrazio zadovoljstvo što su belgijski investitori spremni za velika ulaganja u Srbiju i naglasio da mu je čast što će nekoliko vojvođanskih opština dobiti šansu za razvoj privrede, nova ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

"Kada su u pitanju administrativni i tehnički poslovi, veliku podršku u tome pružiće Fond za podršku investicija u Vojvodini (VIP fond) i Razvojna banka Vojvodine", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: