Milosavljević: Radio sam najbolje

Ministar trgovine, turizma i usluga Slobodan Milosavljević kaže da ne zna da li će biti ministar u rekonstruisanoj vladi i dodaje da o tome odlučuje premijer.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.03.2011.

13:04

Default images

Upitan da li će ostati ministar posle rekonstrukcije, on je rekao da nema odgovor na to pitanje i da je "premijer adresa koji će odgovoriti na to kada dođe vreme"

Milosavljević je za B92 rekao i da je radio svoj posao najbolje što je mogao " i činio sve što je do njega da sektor trgovine i usluga bude što bolji u Srbiji".

Ministar trgovine je dodao da je ova godina dobro počela sa investicijama i izrazio ubeđenje da će ovogodišnji plan od tri milijarde evra investicija u Srbiji biti ostvaren. "Siguran sam da će to doneti boljitak životnog standarda i kupovne moći u našoj zemlji", kazao je on. Dan posle prodaje Delta maksija resorni ministar je ocenio da će Delez omogućiti izvoz srpskih proizvoda u SAD. Milosavljević je objasnio da će ulaskom belgijskog Deleza na srpsko tržište srpski proizvodi dobiti direktan kanal za izvoz na regionalna tržišta i istočnu obalu SAD.

On je dodao da ne treba zanemeriti činjenicu da je Delez moćan i na istočnoj obali SAD gde se srpski proizvodi, i pored brojne srpske populacije u nekim gradovima, nisu uspeli probiti u značajnijoj meri.

"Ovo je šansa da preko Deleza kao distributera i prodavca povećamo izvoz i na američki kontinent", kazao je ministar i podsetio da je godišnji promet Deleza na tržištu SAD oko 20 milijardi dolara.

Milosavljević je istakao da je Ministarstvo trgovine imalo razgovore sa predstavnicima Deleza i da će se u naredna dva meseca organizovati sajam srpskih kompanijama koje su zainteresovane za saradnju sa Delezeom.

"Verujem da će se to organizovati u narednih mesec, dva čime će srpski proizvodi dobiti izuzetno moćan i direktan kanal za izvoz na, pre svega, regionalna tržišta ", naglasio je on.

On je rekao da je ulazak Deleza na tržište Srbije značajna investicija ne samo za sektor trgovine nego i za celu privredu, budući da je Delez jedan od lidera evropske i svetske trgovine.
"Ovo će biti značajno za oživljavanje proizvodnje velikog broja preduzeća koji su dobavljači Deleza i onih koji će postati proizvođači pod robnim markama Deleza, od sektora agrara, kućne hemije...", kazao je Milosavljević.

On navodi i da je svaka velika investicija koja se dogodi kod nas uspeh čitave zemlje, naglašavajući da “ključnu zaslugu za dolazak kompanije Delez ima tržište Srbije”. Ministar je kazao da je Delez drugi od lidera u evropskoj i svetskoj trgovini koji će, pored nemačkog Metroa, poslovati u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: