Petak, 04.03.2011.

13:04

Milosavljević: Radio sam najbolje

Ministar trgovine, turizma i usluga Slobodan Milosavljević kaže da ne zna da li će biti ministar u rekonstruisanoj vladi i dodaje da o tome odlučuje premijer.

Izvor: B92

Milosavljeviæ: Radio sam najbolje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 13 godina

Za izjavu:

''Milosavljević je objasnio da će ulaskom belgijskog Deleza na srpsko tržište srpski proizvodi dobiti direktan kanal za izvoz na regionalna tržišta i istočnu obalu SAD.''

Trebalo bi da leti naglavačke, jer ako Deleze radi u SAD-u treba postaviti pitanje šta to mi treba da uradimo da bi potisnuli neki njegov drugi proizvod da bi naš došao na tu policu, jer ne ide to samo ja hoću nego da li to i mogu.

Trebalo bi da leti naglavačke, i zato što prećutkuje i kontra pravac, da li neke druge zemlje vide da širenjem Delezea u Srbiju i regionu postoji mogućnost da svoj proizvod plasiraju na našem tržištu a umesto našeg postojećeg proizvodnog programa. Samim tim je i naš razvoj ugrožen.

Posledica je da se ovim tekstom skuljaju poeni pred glupim ljudima da ne kažem glasačima. Mada uvek postoji mogućnost da ovaj čovek Delte se sada ulizuje u nadi da će postati lovek Deleze-a za hiljadu dve evra.

Dosta je bilo poltrona.

zlatkoNI

pre 13 godina

Vidi se umor na tvom licu.Idi lepo se odmori,sad kad nema Miška ode i ti,nikom više nisi potreban.Mnogo će da nam falite,krenuše mi suze moram
da prekinem.

wiki-liki vojvodjan

pre 13 godina

Ode nam Misko u agrar (di bas nama u Vojvodinu), posto vise ne moze kao pre da mulja sa monopolom u trgovini...Nece ministar vise znati sta da radi sa ovim Belgijancima kad oni znaju samo za POSTENO! Bilo je lepo dok je trajalo.
Veliki deo novca od Maxija odlazi za buducu izbornu kampanju

svetlanast.

pre 13 godina

neverovatno je kako vlada i ministri trgovacki talenat miroslava miskovica i uspeh u prodaji pripisuju sebi, pri tome zanermaruju siromastvo gradjana srbije, nezaposlenost, katastrofalno stanje ekonomije i finansija, i rang liste po kojima je srbija pri dnu u svakom pogledu.

MUKNAVI

pre 13 godina

Jesi,i jeste nas radili sa vasim tajkunima najbolje sto ste mogli.Nastavite,opusteno,opusteno,da radite..slobodno bre,a mi cemo vec naci neku mogucnost,bez obzira sto smo "trapavi" i naivni,da vam se iznenada revansiramo,dal svima odjednom il svakom po na osob..zavisi od mogucnosti,okolnosti,jel tako deltosavljavicu?

kesa

pre 13 godina

Dok je Mišković razvijao biznis, Milosavljevic je bio ministar. Kad je Miško prodao firmu - Milosavljević gubi funkciju. Slučajnosti???

boba

pre 13 godina

covek je tacno rekao,radio je najbolje za sebe :)
zaposlio zenu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije kao potparol!!!
pazi tu funkciju,to su izmisljena mesta *****,a plata im je (masna) kao da stvarno rade :)
mogu da zamislim kakve je za sebe kombinacije odradio,jer kada covek ima takvu mastu (on je potvrdjeni pisac) i takav obraz onda je sve moguce.
samo bih mu cestitao (onoliko iskreno koliko je on iskren prema nama),radio si stvarno najbolje :)

Sevdah

pre 13 godina

u vladi koja ima ministarstava vise nego kina niko nista nije radio,a ponajmanje gosn milosavljevic koji ne zna gde je levo a gde desno

Srđan Milovac

pre 13 godina

Ne znam samo g-dinu Milosavljeviću u kom ste segmentu bili bolji: trgovini, turizmu ili onom trećem. Rezultata je mnogo, pa je mrtva trka. Trgovina je cvetala, turizam nas je preporodio, a ono treće je kao buktinja ogrejalo našu budućnost.
Pustite g-dine Milosavljeviću da dela govore. A Vi samo ćutite i uživajte u plodovima vašeg rada....

mita

pre 13 godina

Srski ministar "Mister-3%" je posle 10 godina uzivanja u vlasti i unistavanja srpske trgovine, jer Maxi i nije srpska trgovina ali jeste rodbinska, odlucio da ode??? A sto je krompir prvi put u SFRJ dostigao skoro 1E/kg, sto ga u istom Maxiju danas nije bilo, sto je hleba presisao 100din/kg, sto je... to "sveznalni i dusebrizni" ministar ni njegovi predpostavljeni neznaju niti ih to interesuje. Vazne su fotelje.

Siniša

pre 13 godina

Odlično si radio, Miško će te nagraditi...Dozvolili ste mu monopol, u isto vreme je dobavljačima dugovao, a imperiju širio, na štetu svih tih dobavljača, a ministar je ćutao - štitio je tatu. Njegova imperija se širila iz dana u dan, na svakom ćošku je njegova trgovina...ove iz tzv. anti monopolske komisije treba pohapsiti i oterati u zatvor, a mi ih još i debelo plaćamo. Da kažem i činjenice oko monopoloskog položaja, da ne kažu neki mi mrzimo Miškovića...analizirao sam samo Beograd, i videćete koliki broj prodajni objekata ima, za to ne treba biti stručnjak pa utvrditi da ima monopol: Tempo = 2 objekta, Maxi= 72 (samo na Novom beogradu ima 22 objekta) i Minimaxi = 117 (najviše Stari Grad 34 objekta, a znamo da teritorija nije velika), ukupno 189 + 2 Tempa, pogledajte vi to, pa on ne da ima monopol, nego je 90% pokrivena teritorija, tržište... Ministre niste mogli bolje da mu odradute kombinaciju...napravili ste ovu lažnu anti monopolsku komisiju da bi se izvlačili, da vi ništa ne znate ima ko to radi...kako je to nezavisno telo... Sve vas treba zajedno pohapsiti za zloupotrebu položaja, korupciju...a Miškoviću naplatiti monopolski položaj...
Biće nam sada još i gore, a uvoz će se uvećati...sve dok se monopol ne razbije...moraju da prodaju sve trgovinske lance gde imaju očigledan monopol.

Mishko

pre 13 godina

Kao ministar trgovine, dozvolio je nestašice i ogromne cene svih mogućih osnovnih namirnica, šećera, ulja, mleka, brašna, zato što je radio za interese tajkuna koji namerno izazivaju nestašice, da bi što više izvozili i cene dizali u nebesa. Najsvežije je to što je dopustio da se iz zemlje izveze gotovo celokupan rod pšenice, tako da do leta nećemo imati ni hleba. Sada će verovatno ponovo da bude ministar poljoprivrede, kako bi zastupao interese srpskih "poljoprivrednika", Miškovića, Kostića, Nicovića, Matijevića, dok će mala gazdinstva da i dalje propadaju. A posle tim malim zemljoradnicima traže da sami plaćaju zdravsteno osiguranje, sa godišnjim prihodom od 100 dinara. Mišković je u cugu zaradio nekoliko stotina miliona evra, a mi, koje je sve ove godine lepo drao maržama, nećemo videti ni cvonjka. Ako nešto i dođe u budžet, otići će strankama i u predizbornu kampanju.

Dane

pre 13 godina

ovo je ubedljivo najgori ministar ikada u Srbiji. Dokle ce vise da prica. Setite se njegove izjave kako ni on ne zivi bolje. Uzas od ministra!!!

cole

pre 13 godina

Po njegovoj logici nije tesko dostici tri milijarde investicija ove godine: ovo je sad bila milijarda, kad misko za te pare kupi firme u agraru to ce biti druga milijarda (alternativno ce misko odneti pare na kipar pa ce to biti jos bolje: "proboj naseg firmi i kapitala na svetsko trziste"), a treca milijarda je verovatno onaj novac od mmf-a za budzet i ruski kredit koji je racunat i prosle godine kad je potpisan ali jos nije stigao pa ce verovatno ove godine, ako ikad.

Branko

pre 13 godina

Šta bi bilo da si radio najgore. Ja znam da i od goreg ima gore ali ovo je za mene previše. Uzgred ako si nešto dobro i uradio u čije je džepove to otišlo. Narod sigurno nije imao nikakve koristi a daj bože da nije imao štete.

ma ja bolan

pre 13 godina

"Milosavljević je za B92 rekao i da je radio svoj posao najbolje što je mogao " i činio sve što je do njega da sektor trgovine i usluga bude što bolji u Srbiji"."...samo ti tako mislis i niko vise

homer

pre 13 godina

Mislim da smo spremni da ponovo osvojimo americko trziste ali ovoga puta sa Z10 ili Puntom. A da prodaja ide preko Delezovih marketa tako da ce svaki stanovnik Springfilda moci da se uveri u nase neiscrpne proizvodno-izvozne mogucnosti. Samo da imaju tako velike rafove i skladista.

Gnevni

pre 13 godina

Delta i Delez nisu resori dečko... to su firme koje se tebe ne bi trebale ticati, i opet si samoinicijativno otvorio usta?! A šta je sa onim dogovorom u "perspektivnoj rekonstruisanoj" vladi da više nećete izlaziti pred javnost pre prethodne konsultacije?! Omaklo se, a?

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Baš juče sam igrao tenis sa jednim čovekom, izgubio sam, a znate igrao sam baš dobro i trudio se kao nikada.
E tako i ti druže Slobodane, radio si najbolje, ali si duživeo teške poraze u ministarstvu trgovine.
Da se ne lažemo, tebe i tvoju nominaciju je finansirao neko ko je imao interes da baš ti takav kakav si budeš ministar.
Izjave koje si davao u poslednjih godinu i po su bile takvog karaktera i neuračunljivosti, da je stvarno trebalo bar tebi tražiti lekarski pregled i uverrenju o mentalnom zdravlju.
Na ovom mestu ljude i komentatore si baš uveseljavao i izludjivao do neba, tako da, bićemo uskraćeni za tvoje bizarne izjave, ali ćemo bar odmoriti glavu od tvojih bisera "mudrosti".

Arcoza

pre 13 godina

Preko Deleza u Ameriku?Mora da je pomesao sa Kon-Tiki trevlom.Ali sta covek da ocekuje od ministra u narodu poznatom pod:NEMAM POJMA ,NEMAMO MOGUCNOSTI,NISAM CUO,NISAM OBAVESTEN,NEMAMO KAPACITETA................Covek malo ali glupo.

Branko

pre 13 godina

E ovaj kada izjavi, to je šou! Kao da se obraća ometenima u razvoju a ne javnosti. Ni sam ne veruje u ono što priča ali on uporno priča kao da mu neko veruje. Lik je toliko diskreditovan službom u ministarstvu tajkunologije da nebi smeo ni da prođe Nemanjinom a kamoli da uđe u vladu. Dok je takvih nema vajde za narod!

MRV

pre 13 godina

@Ivan. Radio je u Institutu za tržišna istraživanja, a na monitoru mu se stalno vrteo tekst: "NEKI SE TRUDE CELOG ŽIVOTA, A NEKIMA SE VELIČINA NAMETNE SAMA. SLOBODAN MILOSAVLJEVIĆ". Je su li ti sada stvari jasnije?

miki

pre 13 godina

Zivim na istocnoj obali USA (Njujork i Vasington) vec vise od pet godina i nikad nisam cuo za taj Delez. Ovde se najvise kupuje u Giant, Whole Foods, Harris Teeter, Safeway, Walmart itd. Bolje se ti Milosavljevicu koncentrisi na monopole i na placanje dobavljacima. Daleko je Amerika.

Olimpijada

pre 13 godina

Kava utakmica, srpski prvotimci srpske imperije,Škundric,Deltasavljevic,Konjic Mrkonjic,Krkobabic mladji, Krka stariji,snezana malovic,top and hot model Tadic,Deda mraz i njegov bata mladjan protiv americke.Amerika vodi sa 60:1 hoce li srbija uspeti da da i drugi gol.....GoooooL pa ljudi ovo je neverovatno 61:1.Srbija je opet diskvalifiovana.
Brojna publika na stadionu razocarana, ukupno ih je dvesta.
Hoce li ih gradjani docekati na ulicama i trgovima u znak dobrodoslice?!
Nece jer je Djilas naredio Dacicu da nema javnog okupljanja zbog moguceg primitivizma.Tijanic u vestima istog trenutka saopstava kako smo MI pobednici u nasim umovima i kako treba da smo radosni.

justin

pre 13 godina

Imamo šta da prodamo ČAČKALICE ekološke ,rukom deljane.Svaki besposličar,penzioner i zatvorenik da uradi po 100 paketića...milion.Po 5 dolara komad,pa ti vidi...

mdk

pre 13 godina

koji lik, kakav plan! privatni trgovinski lanac ce prodavati plazmu i cokoladne bananice milionima srba po east coast-u, a od toga ce nam svima biti lepo.

u svetu postoji jedno carstvo, haj`mo sada svi u glas sa ministrom, u kome caruuujee druugaarstvooo...
(a sa ledja mu se prikradaju dvojica sa kosuljom ciji su rukavi sumnjivo locirani na ledjima)

idi malo piši trivijalnu poeziju

pre 13 godina

Kako da ne! Samo nas čekaju na Istočnoj obali. Mi ne možemo zbog tvojih pajtosa ni istočnu obalu Dunava da snabdevamo.

Trotter Independent Traders

pre 13 godina

Ma kako da ne, evo sve trče da ponude srpske proizvode Amerima, a i Ameri se ubiše bez naših proizvoda. Ček, ček, a koje to mi pa srpske proizvode imamo? Ovo je šarena laža, ono što bi Srbija eventualno mogla da izveze su proizvodi niskog stepena prerade (da ne kažem sirovine), a izvoz takvih proizvoda na daleka tržišta kao što je USA je često neisplativ ili nedovoljno isplativ.

Zlatko

pre 13 godina

Nemamo mi proizvodnju za Ameriku,bilo bi super kad bi poceli malo vise da izvozimo u region,pogotovo mislim na Hrvatsku i Sloveniju!

marko

pre 13 godina

@Zadivljen,

I pesnik, poeta. Jedna prefinjena dusa, apsolutno oslobodjena razmisljanja o ovozemaljskim trivijalnostima, kao sto je npr novac, i sav posvecen opstem dobru i prosperitetu. Ali, sudbina je zla, i namenilu mu funkciju minsitra trgovine. Ali, neda se on, izacice on iz tog ponora i dna, i prihvatice se i ministarstva tla tj poljoprivrede. I tako on nece dozvoliti da se njegovi sveti lik i delo razvlace kroz takve prljave stvari kao sto je trgovina.

nepisMan

pre 13 godina

Ministar ce mozda ili verovatno u Ameriku.Kako se naostrio Miskovic nama sleduje ako ima srece motika.Srecan privatno poslovni put Slobice

gaara

pre 13 godina

pa negde ćemo morati da prodajemo pošto u srbiji očigledno nećemo. delez je najavio da 50% artikala u njihovoj radnji neće biti iz srbije.
milosavljević the nesposobni.

Ivan

pre 13 godina

Ovaj covek nikad ocigledno nije radio u trgovini. Sefe da bi izvozio moras prvo ispuniti sve uslove propisane za izvoz (HACCP nema 80% kompanija u Srbiji). Da bi mogao da imas kontinuiran izvoz moras imati i odgovarajucu cenu proizvoda (neka jedan proizvodjac istakne cenu koju ce imati tokom 6 meseci za jedan proizvod, jednostavno nije moguce -citaj rast struje, goriva, vode, novi porezi za jednu kompaniju). Onda prodamo robu u USA a radnici u marketima se sami brinu o toj robi i zovu nas svaki dan da im jos isporucimo (svaki izvoznik mora imati svoje predstavnistvo - finansijski izazov).

P.S. Da li je prodat C-Market (pravno lice) koje je u sporu?

Zakljucak: B92 ponovo ima materijal za INSAJDER - "JUST DO IT"

daj bre vise molim te..

pre 13 godina

Hajde prvo ono kao Rusija.. pricao si o tome milion puta, kao trziste, specijalni odnosi, dali smo im NIS, slobodna trgovina... Nemoj odmah USA, ziveo sam tamo.. Jasno mi je koliko pricas glu... i koliko to nema veze sa mozgom.. Daj majke ti, stisni off i ucinio si mi.. Idi sa Miskom i vidi da uzmes poljoprivredu ti najveci allround ministre, posto covek hoce da ulaze u agrar, pa da mu se nadjes. Cisto da sve bude pod kontrolom..

Rale

pre 13 godina

Boze dragi koliko nesuvislih izjava ,koliko nesuvislog nacina razmisljanja...pa i NATO je lider u svetu pa nam se to obilo o glavu..
Hocu reci da neki ljudi zaista ne umeju da cute . Kakve blage veze ima cinjenica da je promenjena vlasnicka struktura jedne privatne kompanije za drzavu osim poreza ?!!
Srpski proizvodi samo su cekali da Miskovic proda deo kompanije pa da krene izvoz ..Zasto bi uopste bilo koja kompanija sa strane nma bila bolja od domace ?!!
I sve to iz usta ni manje ni vise nego ministra trgovine,tako da covek samo moze da pomisli da ministri ove vlade jedva cekaju da nesto prodaju ili da u Srbiji iskljucivo posluju strane kompanije. To je nenormalno cak i za polupismene ..
Realno ovaj covek je cudo od stranackog kadra ,sumnjam da bi ga i jedna stranka pozelela u svojim redovima.I jos kad se cuje da on treba da zameni Dragina to mu doce kao opcija izmedju slepog i gluvog vodje.

Sta je ovim ljudima sta se to desava u njihovim glavama. Kakav je to premijer vlade koji se raduje kad se proda domaca kompanija ?!
Jedini suvisli komentar ovih dana mogao se cuti iz usta Miodraga Kostica i to na zalost niko nije primerio.
Mi smo nacionalno u nekoj zoni sumraka u kojoj je lobotomija ocito jedina dijagnoza.

Siniša

pre 13 godina

Ovo nije Investicija već kupovina postojeće kompanije. Bolje bi bilo da ministar vidi šta je sa dugovima i da što pre dugovi budu plaćeni. Da se u buduće automatski skine sa računa novac i isplati dobavljačima(nakon 60 ili 90 dana, kako stoji u ugovoru, a to ste trebali i sada da radite, a ne da štitite Miškovića)...Pre će biti da će veoma malo naših proizvoda biti u rafovima, a to da će preko njih naši proizvodi ići u Ameriku itd. je priča za malu decu. Uvoz će biti sada veći, ionako smo uvozili sve i svašta, a sada će toga biti još više, o tome se ovde radi. Deficit će se uvećati sa dolaskom ove kompanije, a to je veliki problem, jer Maxi ima dominatan položaj na našem tržištu, može im se. Nisu oni došli da mi imamo koristi, već da oni dobro zarade. Prave investicije su u proizvodnji, a ne u trgovini.

goran

pre 13 godina

O cemu prica ovaj covek, pa mi nismo sposobni da zadovoljimo standarde jedne Rusije ili Kazahstana a kamoli standarde trzista kao sto je americko. Istina je da prosto mi tamo nemamo sta da prodamo.

goran

pre 13 godina

O cemu prica ovaj covek, pa mi nismo sposobni da zadovoljimo standarde jedne Rusije ili Kazahstana a kamoli standarde trzista kao sto je americko. Istina je da prosto mi tamo nemamo sta da prodamo.

daj bre vise molim te..

pre 13 godina

Hajde prvo ono kao Rusija.. pricao si o tome milion puta, kao trziste, specijalni odnosi, dali smo im NIS, slobodna trgovina... Nemoj odmah USA, ziveo sam tamo.. Jasno mi je koliko pricas glu... i koliko to nema veze sa mozgom.. Daj majke ti, stisni off i ucinio si mi.. Idi sa Miskom i vidi da uzmes poljoprivredu ti najveci allround ministre, posto covek hoce da ulaze u agrar, pa da mu se nadjes. Cisto da sve bude pod kontrolom..

mdk

pre 13 godina

koji lik, kakav plan! privatni trgovinski lanac ce prodavati plazmu i cokoladne bananice milionima srba po east coast-u, a od toga ce nam svima biti lepo.

u svetu postoji jedno carstvo, haj`mo sada svi u glas sa ministrom, u kome caruuujee druugaarstvooo...
(a sa ledja mu se prikradaju dvojica sa kosuljom ciji su rukavi sumnjivo locirani na ledjima)

Ivan

pre 13 godina

Ovaj covek nikad ocigledno nije radio u trgovini. Sefe da bi izvozio moras prvo ispuniti sve uslove propisane za izvoz (HACCP nema 80% kompanija u Srbiji). Da bi mogao da imas kontinuiran izvoz moras imati i odgovarajucu cenu proizvoda (neka jedan proizvodjac istakne cenu koju ce imati tokom 6 meseci za jedan proizvod, jednostavno nije moguce -citaj rast struje, goriva, vode, novi porezi za jednu kompaniju). Onda prodamo robu u USA a radnici u marketima se sami brinu o toj robi i zovu nas svaki dan da im jos isporucimo (svaki izvoznik mora imati svoje predstavnistvo - finansijski izazov).

P.S. Da li je prodat C-Market (pravno lice) koje je u sporu?

Zakljucak: B92 ponovo ima materijal za INSAJDER - "JUST DO IT"

Siniša

pre 13 godina

Ovo nije Investicija već kupovina postojeće kompanije. Bolje bi bilo da ministar vidi šta je sa dugovima i da što pre dugovi budu plaćeni. Da se u buduće automatski skine sa računa novac i isplati dobavljačima(nakon 60 ili 90 dana, kako stoji u ugovoru, a to ste trebali i sada da radite, a ne da štitite Miškovića)...Pre će biti da će veoma malo naših proizvoda biti u rafovima, a to da će preko njih naši proizvodi ići u Ameriku itd. je priča za malu decu. Uvoz će biti sada veći, ionako smo uvozili sve i svašta, a sada će toga biti još više, o tome se ovde radi. Deficit će se uvećati sa dolaskom ove kompanije, a to je veliki problem, jer Maxi ima dominatan položaj na našem tržištu, može im se. Nisu oni došli da mi imamo koristi, već da oni dobro zarade. Prave investicije su u proizvodnji, a ne u trgovini.

idi malo piši trivijalnu poeziju

pre 13 godina

Kako da ne! Samo nas čekaju na Istočnoj obali. Mi ne možemo zbog tvojih pajtosa ni istočnu obalu Dunava da snabdevamo.

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Baš juče sam igrao tenis sa jednim čovekom, izgubio sam, a znate igrao sam baš dobro i trudio se kao nikada.
E tako i ti druže Slobodane, radio si najbolje, ali si duživeo teške poraze u ministarstvu trgovine.
Da se ne lažemo, tebe i tvoju nominaciju je finansirao neko ko je imao interes da baš ti takav kakav si budeš ministar.
Izjave koje si davao u poslednjih godinu i po su bile takvog karaktera i neuračunljivosti, da je stvarno trebalo bar tebi tražiti lekarski pregled i uverrenju o mentalnom zdravlju.
Na ovom mestu ljude i komentatore si baš uveseljavao i izludjivao do neba, tako da, bićemo uskraćeni za tvoje bizarne izjave, ali ćemo bar odmoriti glavu od tvojih bisera "mudrosti".

Zlatko

pre 13 godina

Nemamo mi proizvodnju za Ameriku,bilo bi super kad bi poceli malo vise da izvozimo u region,pogotovo mislim na Hrvatsku i Sloveniju!

miki

pre 13 godina

Zivim na istocnoj obali USA (Njujork i Vasington) vec vise od pet godina i nikad nisam cuo za taj Delez. Ovde se najvise kupuje u Giant, Whole Foods, Harris Teeter, Safeway, Walmart itd. Bolje se ti Milosavljevicu koncentrisi na monopole i na placanje dobavljacima. Daleko je Amerika.

justin

pre 13 godina

Imamo šta da prodamo ČAČKALICE ekološke ,rukom deljane.Svaki besposličar,penzioner i zatvorenik da uradi po 100 paketića...milion.Po 5 dolara komad,pa ti vidi...

gaara

pre 13 godina

pa negde ćemo morati da prodajemo pošto u srbiji očigledno nećemo. delez je najavio da 50% artikala u njihovoj radnji neće biti iz srbije.
milosavljević the nesposobni.

marko

pre 13 godina

@Zadivljen,

I pesnik, poeta. Jedna prefinjena dusa, apsolutno oslobodjena razmisljanja o ovozemaljskim trivijalnostima, kao sto je npr novac, i sav posvecen opstem dobru i prosperitetu. Ali, sudbina je zla, i namenilu mu funkciju minsitra trgovine. Ali, neda se on, izacice on iz tog ponora i dna, i prihvatice se i ministarstva tla tj poljoprivrede. I tako on nece dozvoliti da se njegovi sveti lik i delo razvlace kroz takve prljave stvari kao sto je trgovina.

MRV

pre 13 godina

@Ivan. Radio je u Institutu za tržišna istraživanja, a na monitoru mu se stalno vrteo tekst: "NEKI SE TRUDE CELOG ŽIVOTA, A NEKIMA SE VELIČINA NAMETNE SAMA. SLOBODAN MILOSAVLJEVIĆ". Je su li ti sada stvari jasnije?

Arcoza

pre 13 godina

Preko Deleza u Ameriku?Mora da je pomesao sa Kon-Tiki trevlom.Ali sta covek da ocekuje od ministra u narodu poznatom pod:NEMAM POJMA ,NEMAMO MOGUCNOSTI,NISAM CUO,NISAM OBAVESTEN,NEMAMO KAPACITETA................Covek malo ali glupo.

Rale

pre 13 godina

Boze dragi koliko nesuvislih izjava ,koliko nesuvislog nacina razmisljanja...pa i NATO je lider u svetu pa nam se to obilo o glavu..
Hocu reci da neki ljudi zaista ne umeju da cute . Kakve blage veze ima cinjenica da je promenjena vlasnicka struktura jedne privatne kompanije za drzavu osim poreza ?!!
Srpski proizvodi samo su cekali da Miskovic proda deo kompanije pa da krene izvoz ..Zasto bi uopste bilo koja kompanija sa strane nma bila bolja od domace ?!!
I sve to iz usta ni manje ni vise nego ministra trgovine,tako da covek samo moze da pomisli da ministri ove vlade jedva cekaju da nesto prodaju ili da u Srbiji iskljucivo posluju strane kompanije. To je nenormalno cak i za polupismene ..
Realno ovaj covek je cudo od stranackog kadra ,sumnjam da bi ga i jedna stranka pozelela u svojim redovima.I jos kad se cuje da on treba da zameni Dragina to mu doce kao opcija izmedju slepog i gluvog vodje.

Sta je ovim ljudima sta se to desava u njihovim glavama. Kakav je to premijer vlade koji se raduje kad se proda domaca kompanija ?!
Jedini suvisli komentar ovih dana mogao se cuti iz usta Miodraga Kostica i to na zalost niko nije primerio.
Mi smo nacionalno u nekoj zoni sumraka u kojoj je lobotomija ocito jedina dijagnoza.

Trotter Independent Traders

pre 13 godina

Ma kako da ne, evo sve trče da ponude srpske proizvode Amerima, a i Ameri se ubiše bez naših proizvoda. Ček, ček, a koje to mi pa srpske proizvode imamo? Ovo je šarena laža, ono što bi Srbija eventualno mogla da izveze su proizvodi niskog stepena prerade (da ne kažem sirovine), a izvoz takvih proizvoda na daleka tržišta kao što je USA je često neisplativ ili nedovoljno isplativ.

Branko

pre 13 godina

E ovaj kada izjavi, to je šou! Kao da se obraća ometenima u razvoju a ne javnosti. Ni sam ne veruje u ono što priča ali on uporno priča kao da mu neko veruje. Lik je toliko diskreditovan službom u ministarstvu tajkunologije da nebi smeo ni da prođe Nemanjinom a kamoli da uđe u vladu. Dok je takvih nema vajde za narod!

nepisMan

pre 13 godina

Ministar ce mozda ili verovatno u Ameriku.Kako se naostrio Miskovic nama sleduje ako ima srece motika.Srecan privatno poslovni put Slobice

Olimpijada

pre 13 godina

Kava utakmica, srpski prvotimci srpske imperije,Škundric,Deltasavljevic,Konjic Mrkonjic,Krkobabic mladji, Krka stariji,snezana malovic,top and hot model Tadic,Deda mraz i njegov bata mladjan protiv americke.Amerika vodi sa 60:1 hoce li srbija uspeti da da i drugi gol.....GoooooL pa ljudi ovo je neverovatno 61:1.Srbija je opet diskvalifiovana.
Brojna publika na stadionu razocarana, ukupno ih je dvesta.
Hoce li ih gradjani docekati na ulicama i trgovima u znak dobrodoslice?!
Nece jer je Djilas naredio Dacicu da nema javnog okupljanja zbog moguceg primitivizma.Tijanic u vestima istog trenutka saopstava kako smo MI pobednici u nasim umovima i kako treba da smo radosni.

boba

pre 13 godina

covek je tacno rekao,radio je najbolje za sebe :)
zaposlio zenu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije kao potparol!!!
pazi tu funkciju,to su izmisljena mesta *****,a plata im je (masna) kao da stvarno rade :)
mogu da zamislim kakve je za sebe kombinacije odradio,jer kada covek ima takvu mastu (on je potvrdjeni pisac) i takav obraz onda je sve moguce.
samo bih mu cestitao (onoliko iskreno koliko je on iskren prema nama),radio si stvarno najbolje :)

Siniša

pre 13 godina

Odlično si radio, Miško će te nagraditi...Dozvolili ste mu monopol, u isto vreme je dobavljačima dugovao, a imperiju širio, na štetu svih tih dobavljača, a ministar je ćutao - štitio je tatu. Njegova imperija se širila iz dana u dan, na svakom ćošku je njegova trgovina...ove iz tzv. anti monopolske komisije treba pohapsiti i oterati u zatvor, a mi ih još i debelo plaćamo. Da kažem i činjenice oko monopoloskog položaja, da ne kažu neki mi mrzimo Miškovića...analizirao sam samo Beograd, i videćete koliki broj prodajni objekata ima, za to ne treba biti stručnjak pa utvrditi da ima monopol: Tempo = 2 objekta, Maxi= 72 (samo na Novom beogradu ima 22 objekta) i Minimaxi = 117 (najviše Stari Grad 34 objekta, a znamo da teritorija nije velika), ukupno 189 + 2 Tempa, pogledajte vi to, pa on ne da ima monopol, nego je 90% pokrivena teritorija, tržište... Ministre niste mogli bolje da mu odradute kombinaciju...napravili ste ovu lažnu anti monopolsku komisiju da bi se izvlačili, da vi ništa ne znate ima ko to radi...kako je to nezavisno telo... Sve vas treba zajedno pohapsiti za zloupotrebu položaja, korupciju...a Miškoviću naplatiti monopolski položaj...
Biće nam sada još i gore, a uvoz će se uvećati...sve dok se monopol ne razbije...moraju da prodaju sve trgovinske lance gde imaju očigledan monopol.

Mishko

pre 13 godina

Kao ministar trgovine, dozvolio je nestašice i ogromne cene svih mogućih osnovnih namirnica, šećera, ulja, mleka, brašna, zato što je radio za interese tajkuna koji namerno izazivaju nestašice, da bi što više izvozili i cene dizali u nebesa. Najsvežije je to što je dopustio da se iz zemlje izveze gotovo celokupan rod pšenice, tako da do leta nećemo imati ni hleba. Sada će verovatno ponovo da bude ministar poljoprivrede, kako bi zastupao interese srpskih "poljoprivrednika", Miškovića, Kostića, Nicovića, Matijevića, dok će mala gazdinstva da i dalje propadaju. A posle tim malim zemljoradnicima traže da sami plaćaju zdravsteno osiguranje, sa godišnjim prihodom od 100 dinara. Mišković je u cugu zaradio nekoliko stotina miliona evra, a mi, koje je sve ove godine lepo drao maržama, nećemo videti ni cvonjka. Ako nešto i dođe u budžet, otići će strankama i u predizbornu kampanju.

kesa

pre 13 godina

Dok je Mišković razvijao biznis, Milosavljevic je bio ministar. Kad je Miško prodao firmu - Milosavljević gubi funkciju. Slučajnosti???

mita

pre 13 godina

Srski ministar "Mister-3%" je posle 10 godina uzivanja u vlasti i unistavanja srpske trgovine, jer Maxi i nije srpska trgovina ali jeste rodbinska, odlucio da ode??? A sto je krompir prvi put u SFRJ dostigao skoro 1E/kg, sto ga u istom Maxiju danas nije bilo, sto je hleba presisao 100din/kg, sto je... to "sveznalni i dusebrizni" ministar ni njegovi predpostavljeni neznaju niti ih to interesuje. Vazne su fotelje.

Sevdah

pre 13 godina

u vladi koja ima ministarstava vise nego kina niko nista nije radio,a ponajmanje gosn milosavljevic koji ne zna gde je levo a gde desno

Dane

pre 13 godina

ovo je ubedljivo najgori ministar ikada u Srbiji. Dokle ce vise da prica. Setite se njegove izjave kako ni on ne zivi bolje. Uzas od ministra!!!

Srđan Milovac

pre 13 godina

Ne znam samo g-dinu Milosavljeviću u kom ste segmentu bili bolji: trgovini, turizmu ili onom trećem. Rezultata je mnogo, pa je mrtva trka. Trgovina je cvetala, turizam nas je preporodio, a ono treće je kao buktinja ogrejalo našu budućnost.
Pustite g-dine Milosavljeviću da dela govore. A Vi samo ćutite i uživajte u plodovima vašeg rada....

MUKNAVI

pre 13 godina

Jesi,i jeste nas radili sa vasim tajkunima najbolje sto ste mogli.Nastavite,opusteno,opusteno,da radite..slobodno bre,a mi cemo vec naci neku mogucnost,bez obzira sto smo "trapavi" i naivni,da vam se iznenada revansiramo,dal svima odjednom il svakom po na osob..zavisi od mogucnosti,okolnosti,jel tako deltosavljavicu?

homer

pre 13 godina

Mislim da smo spremni da ponovo osvojimo americko trziste ali ovoga puta sa Z10 ili Puntom. A da prodaja ide preko Delezovih marketa tako da ce svaki stanovnik Springfilda moci da se uveri u nase neiscrpne proizvodno-izvozne mogucnosti. Samo da imaju tako velike rafove i skladista.

Branko

pre 13 godina

Šta bi bilo da si radio najgore. Ja znam da i od goreg ima gore ali ovo je za mene previše. Uzgred ako si nešto dobro i uradio u čije je džepove to otišlo. Narod sigurno nije imao nikakve koristi a daj bože da nije imao štete.

ma ja bolan

pre 13 godina

"Milosavljević je za B92 rekao i da je radio svoj posao najbolje što je mogao " i činio sve što je do njega da sektor trgovine i usluga bude što bolji u Srbiji"."...samo ti tako mislis i niko vise

Gnevni

pre 13 godina

Delta i Delez nisu resori dečko... to su firme koje se tebe ne bi trebale ticati, i opet si samoinicijativno otvorio usta?! A šta je sa onim dogovorom u "perspektivnoj rekonstruisanoj" vladi da više nećete izlaziti pred javnost pre prethodne konsultacije?! Omaklo se, a?

cole

pre 13 godina

Po njegovoj logici nije tesko dostici tri milijarde investicija ove godine: ovo je sad bila milijarda, kad misko za te pare kupi firme u agraru to ce biti druga milijarda (alternativno ce misko odneti pare na kipar pa ce to biti jos bolje: "proboj naseg firmi i kapitala na svetsko trziste"), a treca milijarda je verovatno onaj novac od mmf-a za budzet i ruski kredit koji je racunat i prosle godine kad je potpisan ali jos nije stigao pa ce verovatno ove godine, ako ikad.

zlatkoNI

pre 13 godina

Vidi se umor na tvom licu.Idi lepo se odmori,sad kad nema Miška ode i ti,nikom više nisi potreban.Mnogo će da nam falite,krenuše mi suze moram
da prekinem.

svetlanast.

pre 13 godina

neverovatno je kako vlada i ministri trgovacki talenat miroslava miskovica i uspeh u prodaji pripisuju sebi, pri tome zanermaruju siromastvo gradjana srbije, nezaposlenost, katastrofalno stanje ekonomije i finansija, i rang liste po kojima je srbija pri dnu u svakom pogledu.

Goran

pre 13 godina

Za izjavu:

''Milosavljević je objasnio da će ulaskom belgijskog Deleza na srpsko tržište srpski proizvodi dobiti direktan kanal za izvoz na regionalna tržišta i istočnu obalu SAD.''

Trebalo bi da leti naglavačke, jer ako Deleze radi u SAD-u treba postaviti pitanje šta to mi treba da uradimo da bi potisnuli neki njegov drugi proizvod da bi naš došao na tu policu, jer ne ide to samo ja hoću nego da li to i mogu.

Trebalo bi da leti naglavačke, i zato što prećutkuje i kontra pravac, da li neke druge zemlje vide da širenjem Delezea u Srbiju i regionu postoji mogućnost da svoj proizvod plasiraju na našem tržištu a umesto našeg postojećeg proizvodnog programa. Samim tim je i naš razvoj ugrožen.

Posledica je da se ovim tekstom skuljaju poeni pred glupim ljudima da ne kažem glasačima. Mada uvek postoji mogućnost da ovaj čovek Delte se sada ulizuje u nadi da će postati lovek Deleze-a za hiljadu dve evra.

Dosta je bilo poltrona.

wiki-liki vojvodjan

pre 13 godina

Ode nam Misko u agrar (di bas nama u Vojvodinu), posto vise ne moze kao pre da mulja sa monopolom u trgovini...Nece ministar vise znati sta da radi sa ovim Belgijancima kad oni znaju samo za POSTENO! Bilo je lepo dok je trajalo.
Veliki deo novca od Maxija odlazi za buducu izbornu kampanju

goran

pre 13 godina

O cemu prica ovaj covek, pa mi nismo sposobni da zadovoljimo standarde jedne Rusije ili Kazahstana a kamoli standarde trzista kao sto je americko. Istina je da prosto mi tamo nemamo sta da prodamo.

Rale

pre 13 godina

Boze dragi koliko nesuvislih izjava ,koliko nesuvislog nacina razmisljanja...pa i NATO je lider u svetu pa nam se to obilo o glavu..
Hocu reci da neki ljudi zaista ne umeju da cute . Kakve blage veze ima cinjenica da je promenjena vlasnicka struktura jedne privatne kompanije za drzavu osim poreza ?!!
Srpski proizvodi samo su cekali da Miskovic proda deo kompanije pa da krene izvoz ..Zasto bi uopste bilo koja kompanija sa strane nma bila bolja od domace ?!!
I sve to iz usta ni manje ni vise nego ministra trgovine,tako da covek samo moze da pomisli da ministri ove vlade jedva cekaju da nesto prodaju ili da u Srbiji iskljucivo posluju strane kompanije. To je nenormalno cak i za polupismene ..
Realno ovaj covek je cudo od stranackog kadra ,sumnjam da bi ga i jedna stranka pozelela u svojim redovima.I jos kad se cuje da on treba da zameni Dragina to mu doce kao opcija izmedju slepog i gluvog vodje.

Sta je ovim ljudima sta se to desava u njihovim glavama. Kakav je to premijer vlade koji se raduje kad se proda domaca kompanija ?!
Jedini suvisli komentar ovih dana mogao se cuti iz usta Miodraga Kostica i to na zalost niko nije primerio.
Mi smo nacionalno u nekoj zoni sumraka u kojoj je lobotomija ocito jedina dijagnoza.

gaara

pre 13 godina

pa negde ćemo morati da prodajemo pošto u srbiji očigledno nećemo. delez je najavio da 50% artikala u njihovoj radnji neće biti iz srbije.
milosavljević the nesposobni.

daj bre vise molim te..

pre 13 godina

Hajde prvo ono kao Rusija.. pricao si o tome milion puta, kao trziste, specijalni odnosi, dali smo im NIS, slobodna trgovina... Nemoj odmah USA, ziveo sam tamo.. Jasno mi je koliko pricas glu... i koliko to nema veze sa mozgom.. Daj majke ti, stisni off i ucinio si mi.. Idi sa Miskom i vidi da uzmes poljoprivredu ti najveci allround ministre, posto covek hoce da ulaze u agrar, pa da mu se nadjes. Cisto da sve bude pod kontrolom..

justin

pre 13 godina

Imamo šta da prodamo ČAČKALICE ekološke ,rukom deljane.Svaki besposličar,penzioner i zatvorenik da uradi po 100 paketića...milion.Po 5 dolara komad,pa ti vidi...

Arcoza

pre 13 godina

Preko Deleza u Ameriku?Mora da je pomesao sa Kon-Tiki trevlom.Ali sta covek da ocekuje od ministra u narodu poznatom pod:NEMAM POJMA ,NEMAMO MOGUCNOSTI,NISAM CUO,NISAM OBAVESTEN,NEMAMO KAPACITETA................Covek malo ali glupo.

Ivan

pre 13 godina

Ovaj covek nikad ocigledno nije radio u trgovini. Sefe da bi izvozio moras prvo ispuniti sve uslove propisane za izvoz (HACCP nema 80% kompanija u Srbiji). Da bi mogao da imas kontinuiran izvoz moras imati i odgovarajucu cenu proizvoda (neka jedan proizvodjac istakne cenu koju ce imati tokom 6 meseci za jedan proizvod, jednostavno nije moguce -citaj rast struje, goriva, vode, novi porezi za jednu kompaniju). Onda prodamo robu u USA a radnici u marketima se sami brinu o toj robi i zovu nas svaki dan da im jos isporucimo (svaki izvoznik mora imati svoje predstavnistvo - finansijski izazov).

P.S. Da li je prodat C-Market (pravno lice) koje je u sporu?

Zakljucak: B92 ponovo ima materijal za INSAJDER - "JUST DO IT"

Trotter Independent Traders

pre 13 godina

Ma kako da ne, evo sve trče da ponude srpske proizvode Amerima, a i Ameri se ubiše bez naših proizvoda. Ček, ček, a koje to mi pa srpske proizvode imamo? Ovo je šarena laža, ono što bi Srbija eventualno mogla da izveze su proizvodi niskog stepena prerade (da ne kažem sirovine), a izvoz takvih proizvoda na daleka tržišta kao što je USA je često neisplativ ili nedovoljno isplativ.

kesa

pre 13 godina

Dok je Mišković razvijao biznis, Milosavljevic je bio ministar. Kad je Miško prodao firmu - Milosavljević gubi funkciju. Slučajnosti???

Siniša

pre 13 godina

Ovo nije Investicija već kupovina postojeće kompanije. Bolje bi bilo da ministar vidi šta je sa dugovima i da što pre dugovi budu plaćeni. Da se u buduće automatski skine sa računa novac i isplati dobavljačima(nakon 60 ili 90 dana, kako stoji u ugovoru, a to ste trebali i sada da radite, a ne da štitite Miškovića)...Pre će biti da će veoma malo naših proizvoda biti u rafovima, a to da će preko njih naši proizvodi ići u Ameriku itd. je priča za malu decu. Uvoz će biti sada veći, ionako smo uvozili sve i svašta, a sada će toga biti još više, o tome se ovde radi. Deficit će se uvećati sa dolaskom ove kompanije, a to je veliki problem, jer Maxi ima dominatan položaj na našem tržištu, može im se. Nisu oni došli da mi imamo koristi, već da oni dobro zarade. Prave investicije su u proizvodnji, a ne u trgovini.

nepisMan

pre 13 godina

Ministar ce mozda ili verovatno u Ameriku.Kako se naostrio Miskovic nama sleduje ako ima srece motika.Srecan privatno poslovni put Slobice

marko

pre 13 godina

@Zadivljen,

I pesnik, poeta. Jedna prefinjena dusa, apsolutno oslobodjena razmisljanja o ovozemaljskim trivijalnostima, kao sto je npr novac, i sav posvecen opstem dobru i prosperitetu. Ali, sudbina je zla, i namenilu mu funkciju minsitra trgovine. Ali, neda se on, izacice on iz tog ponora i dna, i prihvatice se i ministarstva tla tj poljoprivrede. I tako on nece dozvoliti da se njegovi sveti lik i delo razvlace kroz takve prljave stvari kao sto je trgovina.

idi malo piši trivijalnu poeziju

pre 13 godina

Kako da ne! Samo nas čekaju na Istočnoj obali. Mi ne možemo zbog tvojih pajtosa ni istočnu obalu Dunava da snabdevamo.

Zlatko

pre 13 godina

Nemamo mi proizvodnju za Ameriku,bilo bi super kad bi poceli malo vise da izvozimo u region,pogotovo mislim na Hrvatsku i Sloveniju!

mdk

pre 13 godina

koji lik, kakav plan! privatni trgovinski lanac ce prodavati plazmu i cokoladne bananice milionima srba po east coast-u, a od toga ce nam svima biti lepo.

u svetu postoji jedno carstvo, haj`mo sada svi u glas sa ministrom, u kome caruuujee druugaarstvooo...
(a sa ledja mu se prikradaju dvojica sa kosuljom ciji su rukavi sumnjivo locirani na ledjima)

Olimpijada

pre 13 godina

Kava utakmica, srpski prvotimci srpske imperije,Škundric,Deltasavljevic,Konjic Mrkonjic,Krkobabic mladji, Krka stariji,snezana malovic,top and hot model Tadic,Deda mraz i njegov bata mladjan protiv americke.Amerika vodi sa 60:1 hoce li srbija uspeti da da i drugi gol.....GoooooL pa ljudi ovo je neverovatno 61:1.Srbija je opet diskvalifiovana.
Brojna publika na stadionu razocarana, ukupno ih je dvesta.
Hoce li ih gradjani docekati na ulicama i trgovima u znak dobrodoslice?!
Nece jer je Djilas naredio Dacicu da nema javnog okupljanja zbog moguceg primitivizma.Tijanic u vestima istog trenutka saopstava kako smo MI pobednici u nasim umovima i kako treba da smo radosni.

miki

pre 13 godina

Zivim na istocnoj obali USA (Njujork i Vasington) vec vise od pet godina i nikad nisam cuo za taj Delez. Ovde se najvise kupuje u Giant, Whole Foods, Harris Teeter, Safeway, Walmart itd. Bolje se ti Milosavljevicu koncentrisi na monopole i na placanje dobavljacima. Daleko je Amerika.

MRV

pre 13 godina

@Ivan. Radio je u Institutu za tržišna istraživanja, a na monitoru mu se stalno vrteo tekst: "NEKI SE TRUDE CELOG ŽIVOTA, A NEKIMA SE VELIČINA NAMETNE SAMA. SLOBODAN MILOSAVLJEVIĆ". Je su li ti sada stvari jasnije?

Branko

pre 13 godina

E ovaj kada izjavi, to je šou! Kao da se obraća ometenima u razvoju a ne javnosti. Ni sam ne veruje u ono što priča ali on uporno priča kao da mu neko veruje. Lik je toliko diskreditovan službom u ministarstvu tajkunologije da nebi smeo ni da prođe Nemanjinom a kamoli da uđe u vladu. Dok je takvih nema vajde za narod!

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Baš juče sam igrao tenis sa jednim čovekom, izgubio sam, a znate igrao sam baš dobro i trudio se kao nikada.
E tako i ti druže Slobodane, radio si najbolje, ali si duživeo teške poraze u ministarstvu trgovine.
Da se ne lažemo, tebe i tvoju nominaciju je finansirao neko ko je imao interes da baš ti takav kakav si budeš ministar.
Izjave koje si davao u poslednjih godinu i po su bile takvog karaktera i neuračunljivosti, da je stvarno trebalo bar tebi tražiti lekarski pregled i uverrenju o mentalnom zdravlju.
Na ovom mestu ljude i komentatore si baš uveseljavao i izludjivao do neba, tako da, bićemo uskraćeni za tvoje bizarne izjave, ali ćemo bar odmoriti glavu od tvojih bisera "mudrosti".

Gnevni

pre 13 godina

Delta i Delez nisu resori dečko... to su firme koje se tebe ne bi trebale ticati, i opet si samoinicijativno otvorio usta?! A šta je sa onim dogovorom u "perspektivnoj rekonstruisanoj" vladi da više nećete izlaziti pred javnost pre prethodne konsultacije?! Omaklo se, a?

Branko

pre 13 godina

Šta bi bilo da si radio najgore. Ja znam da i od goreg ima gore ali ovo je za mene previše. Uzgred ako si nešto dobro i uradio u čije je džepove to otišlo. Narod sigurno nije imao nikakve koristi a daj bože da nije imao štete.

ma ja bolan

pre 13 godina

"Milosavljević je za B92 rekao i da je radio svoj posao najbolje što je mogao " i činio sve što je do njega da sektor trgovine i usluga bude što bolji u Srbiji"."...samo ti tako mislis i niko vise

homer

pre 13 godina

Mislim da smo spremni da ponovo osvojimo americko trziste ali ovoga puta sa Z10 ili Puntom. A da prodaja ide preko Delezovih marketa tako da ce svaki stanovnik Springfilda moci da se uveri u nase neiscrpne proizvodno-izvozne mogucnosti. Samo da imaju tako velike rafove i skladista.

Dane

pre 13 godina

ovo je ubedljivo najgori ministar ikada u Srbiji. Dokle ce vise da prica. Setite se njegove izjave kako ni on ne zivi bolje. Uzas od ministra!!!

cole

pre 13 godina

Po njegovoj logici nije tesko dostici tri milijarde investicija ove godine: ovo je sad bila milijarda, kad misko za te pare kupi firme u agraru to ce biti druga milijarda (alternativno ce misko odneti pare na kipar pa ce to biti jos bolje: "proboj naseg firmi i kapitala na svetsko trziste"), a treca milijarda je verovatno onaj novac od mmf-a za budzet i ruski kredit koji je racunat i prosle godine kad je potpisan ali jos nije stigao pa ce verovatno ove godine, ako ikad.

Mishko

pre 13 godina

Kao ministar trgovine, dozvolio je nestašice i ogromne cene svih mogućih osnovnih namirnica, šećera, ulja, mleka, brašna, zato što je radio za interese tajkuna koji namerno izazivaju nestašice, da bi što više izvozili i cene dizali u nebesa. Najsvežije je to što je dopustio da se iz zemlje izveze gotovo celokupan rod pšenice, tako da do leta nećemo imati ni hleba. Sada će verovatno ponovo da bude ministar poljoprivrede, kako bi zastupao interese srpskih "poljoprivrednika", Miškovića, Kostića, Nicovića, Matijevića, dok će mala gazdinstva da i dalje propadaju. A posle tim malim zemljoradnicima traže da sami plaćaju zdravsteno osiguranje, sa godišnjim prihodom od 100 dinara. Mišković je u cugu zaradio nekoliko stotina miliona evra, a mi, koje je sve ove godine lepo drao maržama, nećemo videti ni cvonjka. Ako nešto i dođe u budžet, otići će strankama i u predizbornu kampanju.

Siniša

pre 13 godina

Odlično si radio, Miško će te nagraditi...Dozvolili ste mu monopol, u isto vreme je dobavljačima dugovao, a imperiju širio, na štetu svih tih dobavljača, a ministar je ćutao - štitio je tatu. Njegova imperija se širila iz dana u dan, na svakom ćošku je njegova trgovina...ove iz tzv. anti monopolske komisije treba pohapsiti i oterati u zatvor, a mi ih još i debelo plaćamo. Da kažem i činjenice oko monopoloskog položaja, da ne kažu neki mi mrzimo Miškovića...analizirao sam samo Beograd, i videćete koliki broj prodajni objekata ima, za to ne treba biti stručnjak pa utvrditi da ima monopol: Tempo = 2 objekta, Maxi= 72 (samo na Novom beogradu ima 22 objekta) i Minimaxi = 117 (najviše Stari Grad 34 objekta, a znamo da teritorija nije velika), ukupno 189 + 2 Tempa, pogledajte vi to, pa on ne da ima monopol, nego je 90% pokrivena teritorija, tržište... Ministre niste mogli bolje da mu odradute kombinaciju...napravili ste ovu lažnu anti monopolsku komisiju da bi se izvlačili, da vi ništa ne znate ima ko to radi...kako je to nezavisno telo... Sve vas treba zajedno pohapsiti za zloupotrebu položaja, korupciju...a Miškoviću naplatiti monopolski položaj...
Biće nam sada još i gore, a uvoz će se uvećati...sve dok se monopol ne razbije...moraju da prodaju sve trgovinske lance gde imaju očigledan monopol.

mita

pre 13 godina

Srski ministar "Mister-3%" je posle 10 godina uzivanja u vlasti i unistavanja srpske trgovine, jer Maxi i nije srpska trgovina ali jeste rodbinska, odlucio da ode??? A sto je krompir prvi put u SFRJ dostigao skoro 1E/kg, sto ga u istom Maxiju danas nije bilo, sto je hleba presisao 100din/kg, sto je... to "sveznalni i dusebrizni" ministar ni njegovi predpostavljeni neznaju niti ih to interesuje. Vazne su fotelje.

Sevdah

pre 13 godina

u vladi koja ima ministarstava vise nego kina niko nista nije radio,a ponajmanje gosn milosavljevic koji ne zna gde je levo a gde desno

Srđan Milovac

pre 13 godina

Ne znam samo g-dinu Milosavljeviću u kom ste segmentu bili bolji: trgovini, turizmu ili onom trećem. Rezultata je mnogo, pa je mrtva trka. Trgovina je cvetala, turizam nas je preporodio, a ono treće je kao buktinja ogrejalo našu budućnost.
Pustite g-dine Milosavljeviću da dela govore. A Vi samo ćutite i uživajte u plodovima vašeg rada....

boba

pre 13 godina

covek je tacno rekao,radio je najbolje za sebe :)
zaposlio zenu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije kao potparol!!!
pazi tu funkciju,to su izmisljena mesta *****,a plata im je (masna) kao da stvarno rade :)
mogu da zamislim kakve je za sebe kombinacije odradio,jer kada covek ima takvu mastu (on je potvrdjeni pisac) i takav obraz onda je sve moguce.
samo bih mu cestitao (onoliko iskreno koliko je on iskren prema nama),radio si stvarno najbolje :)

MUKNAVI

pre 13 godina

Jesi,i jeste nas radili sa vasim tajkunima najbolje sto ste mogli.Nastavite,opusteno,opusteno,da radite..slobodno bre,a mi cemo vec naci neku mogucnost,bez obzira sto smo "trapavi" i naivni,da vam se iznenada revansiramo,dal svima odjednom il svakom po na osob..zavisi od mogucnosti,okolnosti,jel tako deltosavljavicu?

svetlanast.

pre 13 godina

neverovatno je kako vlada i ministri trgovacki talenat miroslava miskovica i uspeh u prodaji pripisuju sebi, pri tome zanermaruju siromastvo gradjana srbije, nezaposlenost, katastrofalno stanje ekonomije i finansija, i rang liste po kojima je srbija pri dnu u svakom pogledu.

wiki-liki vojvodjan

pre 13 godina

Ode nam Misko u agrar (di bas nama u Vojvodinu), posto vise ne moze kao pre da mulja sa monopolom u trgovini...Nece ministar vise znati sta da radi sa ovim Belgijancima kad oni znaju samo za POSTENO! Bilo je lepo dok je trajalo.
Veliki deo novca od Maxija odlazi za buducu izbornu kampanju

zlatkoNI

pre 13 godina

Vidi se umor na tvom licu.Idi lepo se odmori,sad kad nema Miška ode i ti,nikom više nisi potreban.Mnogo će da nam falite,krenuše mi suze moram
da prekinem.

Goran

pre 13 godina

Za izjavu:

''Milosavljević je objasnio da će ulaskom belgijskog Deleza na srpsko tržište srpski proizvodi dobiti direktan kanal za izvoz na regionalna tržišta i istočnu obalu SAD.''

Trebalo bi da leti naglavačke, jer ako Deleze radi u SAD-u treba postaviti pitanje šta to mi treba da uradimo da bi potisnuli neki njegov drugi proizvod da bi naš došao na tu policu, jer ne ide to samo ja hoću nego da li to i mogu.

Trebalo bi da leti naglavačke, i zato što prećutkuje i kontra pravac, da li neke druge zemlje vide da širenjem Delezea u Srbiju i regionu postoji mogućnost da svoj proizvod plasiraju na našem tržištu a umesto našeg postojećeg proizvodnog programa. Samim tim je i naš razvoj ugrožen.

Posledica je da se ovim tekstom skuljaju poeni pred glupim ljudima da ne kažem glasačima. Mada uvek postoji mogućnost da ovaj čovek Delte se sada ulizuje u nadi da će postati lovek Deleze-a za hiljadu dve evra.

Dosta je bilo poltrona.