Konuzin: Loša klima za ulaganje

Klima za strana ulaganja u Srbiji nije trenutno povoljna u ekonomskom i finansijskom pogledu, kaže ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

14:33

Default images

On kao razloge za to navodi birokratske probleme i zakone koji "nisu prijateljski nastrojeni prema novim investicijama".

Ambasador Rusije je izrazio uverenje da će se investiciona klima u Srbiji popraviti iako, kako je rekao, "taj proces ide previše sporo".

Konuzin je naglasio da, kada je reč o dolasku stranih investitora u Srbiju, problemi postoje i zbog loše tradicije koja je sačuvana iz ranijeg perioda razvoja.

"U većini slučajeva, preduzeća već funkcionišu i suočavaju se sa problemima", kazao je ruski ambasador i dodao da "ima osećaj kao da nema jake volje da se pomogne onima koji dolaze u Srbiju sa investicijama".

Konuzin je rekao da će se ta situacija definitivno promeniti, zato što ekonomija treba da bude važnija od politike i što je to u interesu Vlade Srbije i društva uopšte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: