Tržišni otkup državnih stanova

Zabrana otkupa službenih stanova koje koriste državni činovnici i zaposleni u ministarstvima trajaće do jeseni, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.08.2010.

11:17

Default images

Novi pravilnik o kupovini tih stanova trebalo bi da bude usvojen u septembru, a njime će se cena državnih kvadrata gotovo potpuno izjednačiti sa tržišnim.

Uredbu o otkupu "vladinih kvadrata" pripremio je ministar Oliver Dulić i ona će, posle konačnih dogovora u Vladi, biti uskoro spremna za dnevni red.

Dokument još čeka "zeleno svetlo" zakonodavnog odbora i odbora za finansije Vlade, a ni svi ministri nisu odobrili tekst.

Generalni sekretar Vlade Tamara Stojčević, rekla nam je da je kod pravljenja uredbe za "državne stanove" najviše i "škripalo" zbog cene kvadrata.

"Moraće pod rigoroznijim tržišnim uslovima da se propišu cene kvadrata za državne stanove. Ne smemo dozvoliti da ponovo neko bude privilegovan. Izuzetak će biti stanovi za pripadnike Vojske i policije", kaže Stojčevićeva.

Donošenje nove uredbe o otkupu stanova najavljeno je još prošlog leta kada je zabranjen otkup državnih stanova dok se ne donesu nova pravila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: