Javni poziv za Galeniku 15.decembra

Javni poziv za izražavanje interesa za privatizaciju farmaceutske fabrike Galenika, biće raspisan 15. decembra, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2009.

13:45

Default images

On je objasnio da će se ići na dvo-etapni tender koji podrazumeva da se u prvoj fazi vidi da li ima zainteresovanih kupaca koji će biti spremni da za 100 odsto kapitala "Galenike" ponude cenu koja nije manja od 200 miliona evra.

Prema njegovim rečima na taj način će se ispitati tržište, a obvezujući tender će biti raspisan tek nakon toga, ako bude bilo interesenata.

Dinkić je precizirao da to svakako neće biti pre januara 2010. godine kada treba da se završi fabrika farmaceutskih proizvoda u čiju izgradnju je uloženo 60 miliona evra.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja je naveo i da će se odustati od tendera ako se ne dobiju povoljne ponude.

Vladislav Cvetković, v.d. direktora Agencije za privatizaciju, najavio je ranije da će Galenikabitijedino javno preduzeće koje vlada planira da privatizuje, i to ukoliko se steknu povoljni uslovi.

"Iako dinamiku i model privatizacije tih kompanija određuje Vlada, mislim da u sledećoj godini ne treba očekivati početak privatizacije ni Telekoma, ali ni Jata, Aerodroma Nikola Tesla, EPS-a", objasnio je on.
Predsednik Samostalnog sindikata hemije i nemetala Ljubiša Nestorović ranije je izjavio da je taj sindikat protiv većinske privatizacije imajući u vidu strateški značaj farmaceutske industrije Srbije.

On je podsetio i da je firma započela investicioni ciklus i uložila 46,37 miliona evra u izgradnju novog pogona, čije se otvaranje očekuje početkom januara naredne godine, kao i da će se u proizvodni program uložiti oko 25 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

19 h

Podeli: