Malev: Za Beograd od 14. decembra

Mađarski avioprevoznik Malev počeće da leti između Budimpešte i Beograda od 14. decembra.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 13.11.2009.

13:30

Default images

Posle gotovo dve decenije, avioni mađarske vazduhoplovne kompanije Malev ponovo će leteti za Beograd i nastojaće da se učvrste na srpskom tržištu, piše mađarski list Nepsabadšag.

Kako navodi list, prvi avion tipa "Q400" poleteće ka srpskoj prestonici 14. decembra u 14 časova, sat kasnije će sleteti na aerodrom "Nikola Tesla", a ponovo uzleteti prema Budimpešti u 15 sati i 40 minuta. Letovi će se obavljati svakog dana. Direktna vazdušna veza između Budimpešte i Beograda prekinuta je još 1992. godine zbog ratova na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Obnova letova se, potom, stalno odlagala, pre svega zbog nespremnosti mađarske strane da ozbiljno priđe pregovorima, a nedostajao je i novi međudržavni sporazum Mađarske i Srbije o civilnom vazdušnom saobraćaju.

List navodi da je za obnovu saradnje bila potrebna i puna liberalizacija vazdušnog saobraćaja u Srbiji, do čega je došlo ove godine usvajanjem zakona po uzoru na propise u Evropskoj uniji.

Podsetimo, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije odobrio je mađarskoj kompaniji Malev i austrijskoj avio-kompaniji "Flaj Niki" dozvole za letove iz Beograda, a crnogorskom Montenegroerlajnzu iz Niša za Cirih 23 oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: