Investitorima besplatno zemljište?

Ministar Oliver Dulić najavljuje uredbu koja će omogućiti lokalnim samoupravama da investitorima ponude zemljište ispod tržišne cene, ali i besplatno.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

13:23

Default images

"Lokalna samouprava će, ukoliko ima mogućnost da privuče strateškog investitora, čak do cene nula moći da ponudi građevinsko zemljište", kazao je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Prema Duliću, ta mogućnost će postojati ukoliko investitor uloži određen novac čiji iznos još nije definisan, zaposli određen broj ljudi ili donese neku novu tehnologiju i razvojne projekte. Sama procedura podrazumeva, kako je kazao Dulić, da konačnu reč ima Vlada Srbija, ali da ukoliko vlada ne odgovori na zahtev lokalne samouprave u roku od 30 dana, smatraće se da je zahtev podržan.

Ministar Dulić je kazao da će ta klauzula sprečiti frustracije koje lokalne samouprave imaju u komunikaciji sa državnim organima, jer se na odgovor čeka i po nekoliko meseci. Ovakva uredba omogućiće lokalnim samoupravama da pronalaze i direktno pregovaraju sa strateškim partnerima, istakao je Dulić.

On je podsetio da je novi Zakon o prostornom planiranju omogućio opštinama da pravo korišenja konvertuju u pravo svojine nad građevinskim zemljištem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: