ICT uslov za razvoj ekonomije

Elektronske komunikacije i infomacione tehnologije osnovni su preduslov za razvoj srpske ekonomije, izjavila je resorna ministarka Jasna Matić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

17:44

Default images

"Ako želimo da se integrišemo u globalnu ekonomiju, bez ovog vida infrastrukture za našu privredu nema nade", istakla je ministarka na predstavljanju Nacrta zakona o elektronskim komunikacijama.

Matićeva je kazala da su osnovni principi tog zakona da se omogući razvoj telekomunikacija i stabilan, transparentan i nediskriminatorni regulatorni okvir za postojeće operatore, kao i one koji kod nas hoće da investiraju.

Ona je navela da novi zakon treba da nasledi Zakon o telekominikacijama, kao će biti usklađen sa evropskim regulativnim okvirom iz 2002. godine.

Ona je navela da zakon treba da ojača institucionalni okvir, nezavisno regulatorno telo i zaštiti prava korisnika na čemu će to ministarstvo posebno insistirati.

Procedure u reguslisanju radiofrekvencijskog spektra, kao izuzetno vrednog i ograničenog resursa svake zemlje, sada su pojednostavljene da bi se operaterima omogućilo da što pre realizuju svoje investicije, dodala je Matićeva.

U javnoj raspravi su učestvovali predstavnici Evropske komisije, RATEL-a, komapanija i državnih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: