Dobit PTT Srbije 4,1 mlrd. dinara

Javno preduzeće PTT Srbije je u prošloj godini ostvarilo neto dobit od 4,1 milijarde dinara, odnosno oko 50 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.02.2008.

17:38

Default images

Prema godišnjem finansijskom izveštaju koji je usvojio Upravni odbor PTT Srbije, ukupni prihodi tog javnog preduzeća u prošloj godini iznosili su 21,7 milijardi dinara, a rashodi 17,6 milijadi dinara.

Kapitalna ulaganja PTT Srbije u prošloj godini iznosila su 1,96 milijardi, od kojih je 350 miliona dinara potrošeno na kupovinu građevinskog zemljišta za izgradnju glavnog poštanskog centra u Beogradu.

U rekonstrukciju pošti u Srbiji uloženo je više od 250 miliona dinara, na obnovu zastarele i nabavku nove opreme investirano je više od 700 miliona dinara, za proširenje voznog parka uloženo je više od 600 miliona, a na razvoj kablovske mreže oko 200 miliona dinara.

Upravni odbor kojim je predsedavao Dragoslav Šumarac odlučio je i da se šalteri u pojedinim mestima na Kosovu pretvore u pošte, a generalni direktor PTT-a Goran Ćirić je rekao da je to mali doprinos približavanja poštanskih usluga stanovništvu na Kosovu i poboljšanja uslova za rad zaposlenima u tim poštama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: