"Zaustavićemo neisplative projekte"

Đilas je izrazio uverenje da će i građani Srbije oceniti NIP tako dobrim kako su ga do sada ocenile svetske institucije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.10.2007.

09:14

Default images

"I Svetska banka se upravo pridružila čestitkama drugih međunarodnih finansijskih institucija na tome šta je urađeno sa Nacionalnim investicionim planom (NIP) u prethodnih pet meseci, posebno sa načinom selekcije projekata za 2008. godinu", kaže Dragan Đilas, jedini ministar bez portfelja u Vladi Srbije, zadužen za NIP.

On je najavio da će biti prekontrolisano sve ono što deluje da nije logično i da će biti zaustavljeni svi projekti za koje se utvrdi da nemaju smisla ili su neisplativi, kao što je industrijska zona u Valjevu.

"Više neće biti kupovine mobilnih telefona iz NIP-a, a, nažalost, bilo ih je. Sve ono gde mislimo da je prekršen zakon prijavili smo budžetskoj inspekciji, koja dalje treba to da proverava i da, tamo gde smatra da postoji osnov, podnese tužilaštvu zahtev za pokretanje krivičnih postupaka", istakao je Đilas.

On je dodao da je dostavljena sva dokumentacija za ono što je do sada prekontrolisano.

"I oni (kontrolori) su već bili na terenu, izvršili su neke provere. Mislim da će se time baviti i u narednom periodu. Samo, moja ideja nije da pravimo novi investicioni plan na aferama i na kritici nekoga ko je do tada nešto radio", rekao je on.

"Verujem da će neke od tih kontrola dovesti i do podizanja krivičnih prijava i da će oni za koje se ispostavi da su se ogrešili o zakon na kraju i odgovarati. Ipak, naš glavni posao je da napravimo razvojni plan za sledeće tri godine", naglasio je Đilas u intervjuu "Politike" i dodao da je javnost u radu veća i da je to najbolja garancija da će se finansirati ono što je najpotrebnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: