"Spotovi na CNN-u doveli strance"

TOS: Emitovanje dva turistička spota na američkoj televiziji CNN rezultiralo sve brojnijim dolascima stranih turista u Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.08.2007.

13:27

Default images

Savetnik Turističke organizacije Srbije (TOS) Jelena Grujić kaže da se "direktni efekti" te ovogodišnje promotivne kampanje ne mogu meriti, ali je istakla da je "statistika pokazala drastičan rast" broja stranih turista u Srbiji.

Grujićeva je navela da je broj stranih tursta u prvih pet meseci za 16 odsto veći nego u istom periodu prošle godine, ističući da su posebno posećene manifestacije poput muzičkog Egzit festivala i Sabora trube u Guči, koji je u toku.

Ona je navela da je u prvih pet meseci ove godine devizni priliv od turizma premašio za 51 odsto priliv u istom periodu prošle godine i dostigao iznos od 175,2 miliona dolara.

Savetnica TOS-a je podsetila da su na CNN-u u januaru ove godine emitovana dva spota o turizmu Srbije, dužine 40 sekundi. U jednom je predstavljena ponuda velikih gradova, kroz gradske sadržaje, noćni život i atmosferu, a u drugom spotu promovisana je "netaknuta priroda" Srbije, uz kulturno-istorijski presek manastrira i nasledja.

Prema rečima Grujićeve, sve veće interesovanje stranaca je za posetu salašima širom Vojvodine i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: